De positieve invloed van luchtzuiverende kamerplanten op je gezondheid

Hun naam zegt het al: luchtzuiverende kamerplanten zet je niet alleen neer ter decoratie, ze hebben ook nog eens een belangrijke functie. De planten dragen bij aan een gezondere leef- en werkomgeving. Alhoewel je van een enkele luchtzuiverende kamerplant natuurlijk geen wonderen kunt verwachten, is zijn effectiviteit in diverse onderzoeken onomstotelijk bewezen. Een luchtzuiverende kamerplant is in staat om per uur tien kubieke meter lucht te zuiveren. Bij online bloemen- en plantenwinkel Green Bubble vind je een uitgebreid assortiment luchtzuiverende kamerplanten die behalve stijlvol ook nog eens goed voor je zijn.

De strijd tegen de hedendaagse luchtvervuiling

Denk je aan luchtvervuiling, dan denk je waarschijnlijk meteen aan de bio-industrie, de overvolle wegen en de uitstoot van allerlei fabrieken. Onze buitenlucht is behoorlijk vervuild. We hebben het dan over fijnstof; de in de lucht zwevende deeltjes die kleiner dan tien micrometer zijn. Maar wist je dat de binnenlucht er nog veel erger aan toe is? Deze is wel vijf tot tien keer zo vervuild als buitenlucht. De stoffen die binnen woningen en kantoren ronddwalen, noemen we Vluchtige Organische Stoffen. Deze deeltjes kunnen van allerlei materialen afkomstig zijn: meubilair, schoonmaakmiddelen, printers, bouwmaterialen en dergelijke. Gelukkig kunnen luchtzuiverende kamerplanten je helpen de negatieve effecten daarvan te bestrijden.

Specialisten in schoonmaak

Luchtzuiverende kamerplanten hebben hun naam namelijk niet voor niets gekregen. Ze kunnen de potentieel schadelijke chemicaliën opnemen en maken zo de lucht die jij inademt wat schoner. Sommige luchtzuiverende kamerplanten zijn zelfs gespecialiseerd in het ’schoonmaken’ van specifieke stoffen. Zo is de Neprolepsis Exaltata een expert in formaldehyde, weet de Areca Palm xyleen en toluleen te bestrijden en is de Spathiphyllum goed in het verwijderen van aceton.

Een luchtzuiverende kamerplant zet CO2 om in zuurstof

Behalve het feit dat er steeds meer sprake is van luchtvervuiling, leven we ook steeds meer binnen. Dit betekent dat de lucht binnenshuis niet alleen meer schadelijke deeltjes bevat, maar ook nog eens veel CO2, oftewel koolstofdioxide. Ook daar heeft jouw luchtzuiverende kamerplant een oplossing voor. Niet alleen neemt hij namelijk chemicaliën op, maar hij is ook nog eens in staat om CO2 om te zetten in zuurstof. Zuurstof heb je nodig om je lichaam optimaal te kunnen laten functioneren. Des te beter je voor hem zorgt, des te sneller groeit hij en des de meer CO2 zal hij voor je uit de lucht halen. Kortom, luchtzuiverende kamerplanten zorgen ervoor dat jouw woon- of leefomgeving gezonder wordt.

https://www.green-bubble.com/nl/