NMR Webmarketing
Image default
Entertainment

Geef je leerlingen een breed wereldbeeld met kunsteducatie

Belangrijk voor de ontwikkeling

Op scholen is kunsteducatie niet voor niets belangrijk en verplicht! De mate waarin het gegeven wordt is minder gereguleerd, maar het is algemeen bekend dat kunst en cultuur een plek heeft in het onderwijs en enorm belangrijk is voor de ontwikkeling van leerlingen. Op middelbare scholen wordt dit belang en de waarde hiervan gevat in het verplicht eindexamen onderdeel, namelijk Culturele kunstzinnige vorming, oftewel CKV. Op veel basisscholen zijn vaste muziek activiteiten en er is natuurlijk de bekende musical. Naast het belang van deze projecten, is het ook belangrijk om een stapje extra te zetten in kunsteducatie: ten goede van de ontwikkeling van de leerlingen.

Succeservaringen: geen goed of fout

Waar bij wiskunde of rekenen zeer duidelijk één antwoord het juiste is, is dat binnen de kunsten niet zo rigide. Hoewel je het ene schilderij misschien mooier kan vinden dan het andere, is het ene niet per se beter. De kunsten ontwikkelen zich op een hele eigen manier ten op zichten van andere onderwijs onderwerpen. Door de leerlingen te laten ervaren dat zij soms een ander resultaat of proces hebben dan hun buur, maar dat ze allebei de opdracht goed uitgevoerd hebben, geef je ze een gevoel van nuance mee. Daarnaast ontwikkelen ze zich zo als individuen met een eigen mening en een eigen proces. Onze workshopdocenten zijn experts in het begeleiden van deze processen en zullen ook waarborgen dat iedereen met een prettig gevoel in de klas zit en uiteindelijk ook de ruimte weer verlaat.

Onverwachte resultaten

Uit onze evaluaties horen we structureel een specifieke ervaring terugkomen en dat is dat leerlingen waarvan de leerkracht het eerst niet verwachtte juist heel erg op hun plek zijn tijdens onze workshops. Iemand die normaal het voortouw niet neemt, blinkt opeens uit in assertiviteit. Onze workshops hebben een heel hoog level van succeservaringen, juist omdat het niet alleen maar over goed en fout gaat en veel meer naar een grijsgebied kijkt. Iets wat belangrijk is voor de ontwikkeling van de leerlingen! Geef jouw leerlingen deze mogelijkheid en boek een van onze uiteenlopende workshops.

https://www.grotebroer.nl