NMR Webmarketing
Image default
Winkelen

Waarom het belangrijk is om een zwembril te dragen

Het dragen van een zwembril is essentieel om je ogen te beschermen bij het zwemmen. Er zijn veel verschillende soorten zwembrillen op de markt, dus er is voor ieder wat wils. Of je nu gaat zwemmen in een zwembad, meer of open water als de zee, met een goede zwembril ben je steeds optimaal beschermd. Hieronder geven we 5 redenen waarom zwembril dragen belangrijk is en wat je rekening mee moet houden bij het kopen van een zwembril.

1. Bescherm je ogen tegen verontreiniging en micro-organismen

Zwemmen in een zwembad of meer betekent dat water waarin je je hoofd onderduikt verontreinigd kan zijn met chemische stoffen zoals chloor of een overmaat aan bacteriën en schimmels. Met een zwembril sta je steeds verzekerd dat al deze schadelijke stoffen op een afstand blijven. Dit is extra belangrijk als je allergisch bent voor schimmels of een allergie hebt voor make-up; dit wil je zeker niet in je ogen krijgen.

2. Bescherm je ogen tegen zand en zout water

Zand en zout water is ook een bedreiging voor je ogen. Zand en zout water kan diep in je ogen doordringen. Als dit zich ophoopt, kan dit pijnlijk zijn en een irritatie veroorzaken, waardoor je ogen rode en waterige ogen krijgt. Met een zwembril houd je dit tegen. Een zwembril zal er ook voor zorgen dat de zoutkracht en het zand beperkt blijft.

3. Bescherm je ogen tegen direct zonlicht

Gespiegelde of getinte glazen hebben niet alleen het voordeel dat je geen zonnestralen in je ogen krijgt als je een zwembril bewerkt met deze coating. Het gespiegelde glas zal ook een kleine UV-bescherming bieden en je ogen beschermen tegen schadelijke, ultraviolette straling. Kies daarom voor een zwembril met getinte glazen, waarvan je weet dat deze je optimaal beschermen tegen de zon.

4. Bescherm je ogen tegen chloor

Chloor is een meer voorkomend probleem als je in een zwembad zwemt. Chloor kan de ogen irriteren en kan de ogen ook uitdrogen, waardoor het slijmvlies afneemt. Als je regelmatig zwemt, kun je hier gevoelig voor worden en zich verzwakken. Nu is het altijd aan te raden om goedgekeurde en kwalitatief geproduceerde anti-chloormiddelen te gebruiken om ervoor te zorgen dat je de schadelijke stoffen uit het water houdt en de ogen beschermd zijn. Maar zelfs als je gebruikmaakt van deze producten, is het belangrijk om een goede zwembril te dragen.

5. Verhoog je voorsprong met een zwembril

Zorg ervoor dat je een waterdichte zwembril kiest, want dit geeft je een voorsprong om het water meer helder te zien. Dit is vooral handig als je zwemt in de zee, omdat je het water kunt zien voordat je erin duikt. Met een goede zwembril kun je dieper duiken en meer zien, wat je zwemervaring zal verbeteren.

Wat te overwegen bij het kopen van een zwembril

Er zijn verschillende elementen die je in overweging moet nemen als je op zoek bent naar de beste zwembril. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

  • De pasvorm is een van de meest belangrijke factoren; deze mag absoluut niet te ruim zijn, maar moet wel comfortabel aanvoelen en je oren de vrijheid geven.
  • Size matters; de afmetingen van je gezicht zijn erg belangrijk om de juiste zwembril te kiezen. Als je ogen te ver uit elkaar staan, kun je kiezen voor een zwembril met verschuifbare glazen, zodat deze perfect passen.
  • Kies een goede, all-weather coating; de all-weather coating zal ervoor zorgen dat je de zwembril bij elk type weer kunt blijven dragen.

Bekijk ook de best geteste zwembril om er zeker van te zijn dat je de aangewezen zwembril selecteert.

Conclusie

We hebben gezien waarom het dragen van een zwembril belangrijk is. Je ogen beschermen tegen verontreiniging, zand, zout water, direct zonlicht en chloor. Om ervoor te zorgen dat je de juiste zwembril kiest,.