NMR Webmarketing
Image default
Internet marketing

Waarom is social advertising belangrijk?

Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Dan is social advertising ideaal. Met social advertising verspreid je jouw boodschap via onder andere Facebook en Instagram. Je laat jezelf zien aan de doelgroep die voor je bedrijf belangrijk is en zorgt voor meer conversies. Maar hoe werkt social advertising eigenlijk? En wie kan voor jou een social ads-campagne opzetten? Dat lees je in dit blog.

Wat zijn de voordelen van social advertising?

  • Je bereikt een doelgroep die voor jouw bedrijf belangrijk is, op basis van bijvoorbeeld woonplaats, leeftijd, interesses, geslacht of functie;

  • Je bereikt je doelgroep op het moment dat die ontspannen is (social media scrollen);

  • Je ziet het effect van je campagnes terug in heldere rapportages.

Waarom social advertising?

In de verscheidene vormen van online adverteren zitten grote verschillen. Waar adverteren in de zoekmachine perfect is om mensen te bereiken die actief naar jouw product zoeken, is social advertising ideaal om jezelf te laten zien aan het deel van je doelgroep dat je product nog niet kent. Omdat ieder resultaat dat een social ad veroorzaakt wordt gemeten, kun je een social advertising-campagne constant bijsturen en optimaliseren. Daarnaast kun je makkelijk doelen stellen. Wil jij meer volgers op een social media-kanaal? Dan kun je daar op inzetten. Maar je kunt natuurlijk ook producten promoten of leads (informatie-aanvragen) verzamelen. Wat voor social ad het beste bij jouw bedrijf past, hangt af van je producten of diensten.

Wie kan voor jou een goede social ads-campagne opzetten?

Social advertising is best complex. Daarom is het goed om je social ads te laten beheren door specialisten. De experts van Semwerkt – een marketingbureau uit Hoorn – zijn gespecialiseerd in het opzetten van een campagne die perfect aansluit bij jouw merk, je doelgroep en je doelstellingen. Dus wil jij voor jouw bedrijf inzetten op social advertising? Neem dan contact op met Semwerkt!