NMR Webmarketing
Image default
Auto's en Motoren

Wat is een Opti Coat behandeling voor auto’s?

Er zijn verschillende manieren om een auto te beschermen tegen krassen: goed en veilig parkeren, het vermijden van wegen met steentjes en stof, voldoende ruimte houden van de voorganger om steenslag te voorkomen en het vermijden van het gebruiken van wasborstels in wasstraten en -boxen. Toch zullen krassen op de lak hiermee niet altijd te voorkomen zijn. Er is echter een optie waarmee je er honderd procent zeker van kunt zijn dat jouw lak mooi en krasvrij blijft: het investeren in een Opti Coat behandeling. Wil jij weten wat dit precies inhoudt en wat het jouw auto kan bieden? Lees dan even verder.

Wat houdt Opti Coat in?

Een Opti Coat laag is een keramische coating voor auto’s. Deze coating heeft verschillende voordelen, maar het belangrijkste is het beschermen van de lak van jouw auto. Verder zorgt een dergelijke behandeling van de lak voor meer glans. Naast de fraaie uitstraling zorgt het er ook voor dat vuil en water zich minder makkelijk zullen hechten, waardoor de auto er mooi uit blijft zien en je hem minder frequent hoeft te wassen. Ook biedt het bescherming tegen zure regen, zand, uv-straling en andere elementen dankzij het stof silicium, dat in de keramische coating zit. Je kunt zelf kiezen voor welke variant van Opti Coat je gaat. De prijzen variëren per type, afhankelijk van de sterkte van de slijtvastheid en glans. Daarnaast heb je onbeperkt garantie bij de duurste variant, waar je maar vijf jaar garantie zal hebben bij het goedkoopste type. 

Hoe werkt het aan laten brengen van een coating?

Wanneer je kiest voor het aanbrengen van een coating, is het verstandig om dit uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Zo weet je zeker dat het goed gebeurt en de auto er goed uit zal zien. Het aanbrengen van een coating begint bij het grondig wassen van de lak. Wanneer dit gedaan is, zal de lak volledig gepolijst worden. Eventuele (kleine) krassen zul je namelijk nog steeds zien wanneer er een coating overheen zit en zullen er dus eerst goed weggewerkt moeten worden. Vervolgens zal de coating gelijkmatig aangebracht worden, waarna deze uit moet harden. Daarna is de auto klaar om opgehaald te worden en kun je genieten van een glimmende en kraswerende lak.