NMR Webmarketing
Image default
Toerisme

COMBLAIN-AU-PONT

Je hoeft niet altijd te ver te gaan om van dagelijkse problemen af ​​te komen. Dit elegante vakantiehuis in de regio Comblain-Au-Pont bewijst dit. Als je ergens aan het relaxen bent, is het hier. Op een plek op slechts 40 kilometer van mijn huis, kom ik na aankomst op mijn bestemming een heel andere wereld binnen! Een prachtig gebied waar fietsers en mountainbikers graag door reizen.

WELKE TOCHTEN STEL JE ZOAL VOOR?

De meeste vakantiegangers komen hier voor wandelingen in plaats van fietsen. Bij aankomst laat ik ze verschillende topografische kaarten zien en kaarten met wandel- en fietstochten. Deze kaarten zijn afkomstig van het toeristenbureau van Ourthe-Amblève. Omdat ik zo perfect mogelijk wilde zijn, kocht ik iets dat ik gebruikte. Vakantiegangers kunnen gratis tien topografische kaarten van het gebied, routebeschrijvingen voor fietstochten en een met de weg gemarkeerde fietskaart bekijken. Persoonlijk ben ik ook vanuit het vakantiehuis een aantal tochten begonnen en heb ik wat kleine roadbooks geschreven. Natuurlijk heb ik deelgenomen aan alle tours die ik mezelf heb aanbevolen. Ik weet waar ik het over heb!

Als vakantiegangers hier op vrijdagavond aankomen na een lange dag werken, werken hun benen hard en hebben ze vaak het gevoel dat er wat stoom wordt uitgestoten tijdens een korte wandeling in de frisse lucht. Dan raad ik aan om 2 kilometer te lopen. Ze verlieten het huis en hadden in slechts 30 minuten een goed begrip van al het moois dat de omgeving te bieden had. Dit omvat natuurlijk de schoonheid van de omgeving. Een ideaal voorteken om hun vakantie een goede start te geven!

Het gebied is geschikt voor atleten van alle niveaus. Alles is mogelijk voor een kleine reis met het gezin op een RAVeL, of voor een sportliefhebber die lange tijd kilometers rijdt. Ook ervaren mountainbikers komen hier trainen om op de smalle technische route de hoogtemeter te halen. Iedereen heeft iets.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DEZE FIETSTOCHTEN?

Alle fietstochten die ik aanbeveel zijn altijd op secundaire wegen, ver weg van drukte en grote verkeersassen. Ik hou van de route in landelijke stijl, waar je voet kunt zetten op rustige en veilige wegen en dicht bij de natuurlijke huid. Deze routes nemen je mee om te genieten van het prachtige panorama en de schoonheid van de omgeving. Vanaf de top van de berg kunt u genieten van een 360 ° panoramisch uitzicht over de omgeving. Je kunt zelfs Huy zien.

WAT KRIJGT MEN TE ZIEN TIJDENS DE TOCHTEN?

Het hangt natuurlijk af van het type tour dat je kiest en het type fiets waarmee je racet of mountainbiken. Zo fiets je via RAVeL (25 km) naar Luik, bezoek je de stad en eet je een ijsje op de Maas. Als de omstandigheden het toelaten, kunt u zelfs naar Maastricht rijden (55 km), stoppen bij Eijsden langs de pier en genieten van een hapje op het terras. Echte beestjes die van hellingen houden, kunnen zich wagen aan de Côte de la Redoute, een helling van 1,7 kilometer tussen de beroemde Aywaille en Remouchamps, die elk jaar aan professionele wielrenners wordt getoond in de wedstrijd Luik-Bastenaken-Luik.

Het goede voor mountainbikers is dat je snel van het ene dal naar het andere kunt. Het reliëf is heel duidelijk, dus mountainbikers hebben een werkelijk fantastische speeltuin met steile hellingen en dalende wegen. U kunt zich vermaken in de buurt van de Amblève-vallei, die naar Aywaille, Remouchamps en Stoumont leidt, of kies de Ourthevallei naar The Comthe Bau-Au-Pont, Hamalir, Bomal.  Talloze routes strekken zich voor u uit en bereiken natuurlijk 100%! Paden langs de rivier, meer technische routes en meer obstakels in het bos, waarbij je soms een mountainbike moet sjouwen om kalkhoudende rotsen te vermijden, wat kenmerkend is voor het gebied.

HOE ORIËNTEREN DE MENSEN ZICH?

Veel fietsliefhebbers en experts weten van tevoren al welke route ze gaan rijden. Ze hebben het routetraject gedownload op gps of smartphone. Persoonlijk begrijp ik al deze technische snufjes niet echt. Ik zweer op een goede kaart, door ernaar te kijken, heb je je laten dromen en reizen. Trouwens, ook al zijn de borden van bepaalde routes duidelijk, ik raad vakantiegangers altijd aan om kaarten mee te nemen. Wat er is gebeurd, is dat ik in plaats van de reisroute in te korten, een omweg maakte, waardoor mijn vrouw die is gescheiden, zich gefrustreerd voelde? (lach). Denk ook aan voldoende eten en drinken om honger te voorkomen. Er zijn niet altijd bakkerijen, cafés, supermarkten of nachtclubs in de dorpen en kleine dorpjes waar je doorheen reist. Je kunt hier een paar uur rijden zonder een winkel te zien.

wandelen langs de lesse

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html