NMR Webmarketing
Image default
Woning en Tuin

Voegwerk uithakken of kiezen voor een alternatief?

Als je gevel toe is aan een renovatie, zal voegwerk uithakken veelal het eerste alternatief zijn waar je voor kiest. Logisch, want dit is immer de eerste stap die je moet ondernemen voordat het nieuwe voegwerk geplaatst kan worden. Je kunt er voor kiezen deze taken zelf uit te voeren. Hiermee neem je wel een risico: de kans op beschadigingen is aanzienlijk. En aan deze beschadigingen zit een prijskaartje. Zijn er daarom alternatieven te bedenken voor voegwerk uithakken? Hieronder zetten we een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje. Bekeken wordt of deze alternatieven de kans op schade (en extra kosten) verminderen, en of deze methodes ook daadwerkelijk effectiever zijn in vergelijking met het uithakken van voegwerk.

Voegwerk uithakken? Voegwerk slijpen!

Voegwerk uithakken kun je op meerdere manieren uitvoeren. Ten eerste is er de ouderwetse methode met hamer en bijtel. Deze methode is relatief accuraat, maar het duurt ontzettend lang om de klus op deze manier te voltooien. Daarom kiezen vele er voor om het voegwerk machinaal er uit te hakken middels een pneumatische hakhamer. Dit is de meest gekozen methode. Als je op zoek bent naar een alternatieve methode, kom je al snel uit bij voegwerk uit de muur slijpen. Een groot voordeel van deze wijze is dat je sneller klaar bent met de klus. Echter is het wel zo dat de kans op beschadigingen groter is. Dit is de afweging die je vooraf moet maken.

Wil je zeker zijn van een goed resultaat? Schakel een vakman in!

Je kunt er voor kiezen om zelf voegwerk uit te hakken, maar je kunt dit ook over laten aan een professional. Zo kun je gebruik maken van de services van Van Den Bogaart Gevelrenovatie in Volkel, Noord-Brabant. Deze vakmannen staan je met raad en daad bij. Door een vakman in te huren, heb je de beste kans op een perfect resultaat.

https://bogaartgevelrenovatie.nl/