NMR Webmarketing
Image default
Woningen

De mogelijkheden voor vloerisolatie

Wilt u uit duurzaamheidsoverwegingen, dan wel met het oog op uw wooncomfort, kiezen voor vloerisolatie? Dat is een goede keuze, want circa 15% van de warmte in huis gaat verloren door een te lage isolatiewaarde van de vloer. Dit zorgt voor koude luchtstromen en optrekkend vocht, waardoor uw woning voelbaar kouder is. Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat met name woningen welke zijn gebouwd in de jaren ’80 of daarvoor, het meeste profijt halen uit vloerisolatie. In deze oudere woningen is namelijk geen rekening gehouden met een isolerende functie, waardoor nog altijd tocht- en vochtproblemen naar voren komen. Een isolatiebedrijf kan dit voor u oplossen.

Vloerisolatie: aanzienlijke voordelen

De vloer is een belangrijk onderdeel van uw woning of bedrijfspand. Niet alleen koude luchtstromen, maar ook warmte trekt door de bodem naar boven, waardoor temperatuurschommelingen vaker dan eens voorkomen. Dat is erg vervelend voor uw woon- of leefklimaat, zowel in de zomer als winter. Voor een meer stabiele temperatuur binnenshuis en daarmee verhoogd comfort, is vloerisolatie één van de meest effectieve vormen van isolatie. Dit is zowel onder- als bovenvloers aan te brengen, afhankelijk van de situatie van uw woning of bedrijfspand. De kelder of kruipruimte is van essentieel belang om te bepalen of een isolatiebedrijf onder- of bovenvloers kan isoleren.

Gebruikte materialen

Isolatiebedrijven hebben steeds meer mogelijkheden in het materiaal dat wordt gebruikt voor isolatie. Bij vloerisolatie heeft u keuze uit diverse materialen als PUR, isolatiefolie, EPS of glas- en steenwol. Een isolatiebedrijf kan u meer vertellen over de verschillen in prijs en isolatiewaarde, hoewel die dicht bij elkaar liggen. Hier een aantal voordelen van vloerisolatie:

  • Een verbetering in het woon- en leefklimaat
  • Minder stookkosten; duurzame investering
  • Lagere CO2-uitstoot en daarmee milieuvriendelijk

Overweegt u ook vloerisolatie en wilt u hier meer van weten? Van de Bunt Isolatietechniek B.V. is gespecialiseerd in isolatie van woningen en bedrijfspanden en helpt u graag.