NMR Webmarketing
Image default
Rechten

Echtscheidingsadvocaten

Een echtscheidingsadvocaat is niet altijd nodig als je gaat scheiden. Veel mensen kiezen voor een mediator bij eenvoudige scheidingen. Let wel een advocaat is wel nodig om het echtscheidingsverzoek (icm echtscheidingsconvenant + eventuele ouderschapsplan) bij de rechtbank in te dienen. De meeste echtscheidingsmediators zijn ook advocaat, waardoor deze het verzoek ook kan indienen. De keuze voor een mediator of advocaat scheiding is dus afhankelijk van de situatie waarin jullie zich bevinden. Komen jullie er in hoofdlijnen uit, maar lukt het niet om de laatste plooien glad te strijken? Schakel dan een mediator in. De mediator is onpartijdig en heeft een adviserende rol om het echtscheidingsconvenant vorm te geven. Is het maken van afspraken, om wat voor reden dan ook, niet mogelijk? Dan is het raadzaam om een echtscheidingsadvocaat te benaderen. Dit kunnen jullie gezamenlijk doen, maar je kunt je ook laten vertegenwoordigen door een eigen advocaat. De “tegenpartij” zal dan ook een advocaat nemen. Hierdoor duurt de echtscheidingsprocedure vaak langer en zal de scheiding duurder uitvallen. In beider belang is het dus om er samen goed uit te komen.

Scheiden met gezamenlijke minderjarige kinderen?

Een echtscheiding wordt al direct een stuk complexer als jullie samen minderjarige kinderen hebben. Bij welke ouder gaat het kind verblijven? Hoe geven jullie een omgangsregeling vorm? Wat is de hoogte van de kinderalimentatie? Hoe verdelen jullie de vakanties? Al deze zaken dienen te worden opgenomen in het ouderschapsplan. Naast deze vrij algemene zaken, is het ook verstandig om alvast te denken over praktische zaken. Denk hierbij wie haalt wanneer de kinderen van school en hoe informeren jullie elkaar over zaken die het kind aan gaan? Probeer hier op voorhand al duidelijke afspraken te maken, zodat het voor iedereen duidelijk is waar rekening mee te houden. Zijn de kinderen al wat ouder? Betrek deze dan vooral hierbij. Experts raden het aan om de kinderen zoveel mogelijk mee te laten beslissen. Een mediator of echtscheidingsadvocaat kan hierbij ondersteuning met advies.

Scheidingsadvocaat Groningen

Een scheidingsadvocaat Groningen heeft zich vaak alleen gespecialiseerd in het echtscheidingsrecht en niks anders. Deze deskundige kennis maakt een echtscheidingsprocedure overzichtelijk en zal ervoor zorgen dat je niet na de echtscheiding voor verrassingen komt te staan. Met de meeste scheidingsadvocaten Groningen kan je middels een kosteloze intake gesprek kennismaken. Het is, zeker bij echtscheidingen, van belang dat je een goede klik hebt met de scheidingsadvocaat in Groningen. Vraag dan ook vooral naar zijn of haar ervaring en om een inschatting te geven van de kosten.