NMR Webmarketing
Image default
Woning en Tuin

De zoektocht naar de juiste raamdecoratie

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Raamdecoratie is in iedere woning van toepassing en ook zeker noodzakelijk. Niet alleen krijg je hierdoor invloed op je privacy en het bepalen van je lichtinval, maar raamdecoratie voegt ook enorm veel sfeer toe in een ruimte. Raamdecoratie is namelijk beschikbaar in verschillende soorten, deze bestaan weer uit diverse varianten en eindeloze kleuren. Dankzij dit diverse aanbod is er altijd voor iedere ruimte en interieurstijl aansluitende raamdecoratie. In deze blog lees je over rolgordijnen, de drie varianten hiervan en alle voordelen/eigenschappen.

 

Rolgordijnen zijn ideaal voor iedere ruimte, ze bestaan uit drie verschillende transparanties waardoor deze mooi aansluiten op je wensen en behoeftes. Rolgordijnen nemen weinig ruimte in beslag, daardoor zijn ze goed te combineren met overgordijnen. Zo kun je genieten en profiteren van nog meer voordelen! Rolgordijnen kunnen gemonteerd worden op verschillende soorten ramen. Een dakraam rolgordijn is ideaal voor je zolderraam. Ook voor draai en kiepramen zijn rolgordijnen perfect!

 

Drie verschillende transparanties

Zoals eerder gezegd zijn rolgordijnen beschikbaar in drie verschillende transparanties. Dit zorgt ervoor dat deze altijd in iedere ruimte van pas komen. Verduisterende rolgordijnen zijn erg populair in de slaapkamer. Deze kunnen een ruimte volledig verduisteren waardoor je kunt genieten van een donkere kamer en goede nachtrust. Naast het verduisteren van een ruimte, hebben verduisterende rolgordijnen ook nog andere functies. De dikke stof zorgt namelijk voor een isolerende functie. Tussen het raam en rolgordijn is een stilstaande laag lucht, deze creëert een isolerende laag. Hierdoor kun je tijdens een warme zomer de hitte uit huis houden en genieten van koelere slaapkamer. 

 

De tweede variant zijn lichtdoorlatende rolgordijnen, deze komen vaak voor op kantoor of in de woonkamer, vooral aan de straatkant. Dit komt omdat het niet mogelijk is om door deze stof heen te kijken. Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn daarom ideaal voor je privacy. Wel laten deze, zoals de naam al zegt, voldoende lichtinval door. Hierdoor is je privacy maximaal en is een ruimte voorzien van voldoende lichtinval.

Transparante rolgordijnen creëren veel sfeer in huis. Je kijkt eenvoudig door deze stof heen waardoor je altijd kunt genieten van je uitzicht naar buiten. Transparante rolgordijnen filteren de felle zonnestralen en inkijk wel iets, maar je blijft hier altijd zicht behouden. Transparante rolgordijnen geven een levende en open sfeer aan een ruimte en hebben een warme uitstraling.