NMR Webmarketing
Image default
Groothandel

Een MIG lasapparaat kopen om lasklussen professioneel uit te voeren

Wilt u een MIG lasapparaat of bouten en moeren kopen, dan biedt de in Geleen gevestigde technische groothandel Primex B.V. u meer dan genoeg keuze. Zowel lasapparaten als bouten, moeren en schroeven worden gebruikt voor het verbinden van materialen. Echter doet een lasapparaat dit onder druk en warmte. De (toevoeg)materialen worden hierbij vloeibaar gemaakt. Dit is ook meteen een groot verschil met solderen, waarbij alleen het toegevoegde materiaal vloeibaar wordt. Een lasverbinding is stevig en goed bestand tegen temperatuurwisselingen. Ook ziet het er netjes en afgewerkt uit. Zowel bouten en moeren als een MIG lasapparaat kopen doet u voordelig en snel bij Primex B.V.

Welke materialen kunt u lassen?

In veel gevallen is het kopen van bouten en moeren voor uw project niet van toepassing, maar moet u een MIG lasapparaat aanschaffen. Lassen is bedoeld voor het aan elkaar smelten van twee metalen onderdelen. In sommige gevallen last u omdat dit een stevige verbinding oplevert, in andere gevallen omdat het ook een mooi resultaat geeft. Het type lasapparaat dat u kiest, is afhankelijk van de klussen die u uitvoert. Twijfelt u overigens tussen het kopen van een MIG lasapparaat  of gebruikmaken van bouten en moeren, dan zijn de medewerkers van deze technische groothandel u graag van dienst met hun professionele advies.

De voordelen van een MIG lasapparaat

Maakt u voor een uit te voeren klus de keuze om een MIG lasapparaat te kopen in plaats van bouten en moeren? Dan zult u de voordelen van dit lasapparaat al gauw ontdekken. Het is vandaag de dag namelijk de meest geautomatiseerde en hierdoor de snelste manier van lassen. Een MIG lasapparaat wordt ook wel een MIG/MAG lasapparaat genoemd. Het verschil tussen MIG en MAG is gelegen in het soort beschermgas dat wordt gebruikt. De werkwijze en het effect zijn echter hetzelfde. MIG/MAG lassen kan met behulp van een gasgevulde lasdraad ook zonder een gasfles plaatsvinden.