NMR Webmarketing
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij inrichten van een schoolplein

Een schoolplein indelen kan nog best lastig zijn. Er zijn zoveel kinderen en zoveel wensen, maar het plein moet ook de ontwikkeling van de kinderen ondersteunen. Dit zijn een aantal punten om op te letten, zodat je een schoolplein maakt waar elk kind zich welkom voelt en kan vermaken.

 

Voor iedereen

De ene wil graag voetballen en de ander gaat liever over de kop aan een stang. Maar er zijn ook kinderen die dat niet kunnen. En ook al heb je nu niet een kindje met een beperking op school, het is wel mooi om hier open voor te staan en mogelijkheden aan te bieden. Zo is elk kind welkom op de school! Je kunt hiervoor speciale toestellen aanschaffen, maar soms is een kleine aanpassing al voldoende. Yalp is een bedrijf wat zich in zet voor leuke speelpleinen. Je kunt met hun samen een prachtig schoolplein inrichten waar elk kind zich welkom kan voelen!

 

Motiverend en uitdagend

Goede speeltoestellen motiveren kinderen om meer uit zichzelf te halen. Dit kan een extra sprintje zijn of iets proberen wat ze nog nooit hebben gedaan. Door kinderen alvast aan te leren om angsten onder ogen te zien, zullen ze hier later minder moeite mee hebben. Hier hebben ook de leraren een grote invloed op. Als leraar kun je bijvoorbeeld elke maand een nieuwe sport of uitdaging bedenken. Net voor de pauze kun je dan nog even een YouTube tutorial aanzetten om kinderen te laten zien hoe de uitdaging moet.

 

Diversiteit voor de toekomst

Een goed speelplein zet een basis voor de toekomst. Zo kunnen kinderen hier hun hobby’s vinden en hun motorische ontwikkeling een goede start geven. Daarom is diversiteit belangrijk. Veel kinderen weten niet goed wat ze willen en wat ze leuk vinden, hierdoor ervaren jongvolwassenen problemen omdat ze nooit hebben geleerd te luisteren naar wat ze willen. Met een divers speelplein kunnen kinderen alle mogelijkheden ontdekken zodat ze in de toekomst makkelijker keuzes kunnen maken.

 

https://www.yalp.nl/