NMR Webmarketing
Image default
Aanbiedingen

Waarom krullend haar en steil haar niet op dezelfde manier behandeld kunnen worden

Als je krullend haar hebt, weet je dat het een beetje een uitdaging kan zijn om de juiste haarverzorgingsroutine te vinden. Er zijn zoveel verschillende producten en technieken, en het kan moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Wat werkt voor steil haar werkt niet voor krullend haar, en omgekeerd. In deze blog onderzoeken we enkele redenen waarom krullend en steil haar verschillend behandeld moeten worden.

 

De eerste reden waarom krullend haar en steil haar niet op dezelfde manier behandeld kunnen worden is vanwege de manier waarop ze vocht opnemen. Krullend haar is veel vatbaarder voor droogte dan steil haar, dus moet het regelmatig gehydrateerd worden. Dit betekent minstens eenmaal per week een diepe conditioner gebruiken, en harde sulfaten en andere uitdrogende ingrediënten in je shampoo en conditioner vermijden. Gebruik bijvoorbeeld de producten van Curls Control, zo ben je er zeker van dat je je krullen niet beschadigd!

 

Een andere reden waarom krullend haar en steil haar niet op dezelfde manier behandeld kunnen worden is de manier waarop ze reageren op warmtestyling. Steil haar kan veel hitte aan zonder beschadigd te raken, maar krullend haar is veel delicater. Als je krullend haar te veel warmte geeft, kan het droog, pluizig en broos worden. Daarom is het belangrijk om hittebeschermende producten te gebruiken bij het stylen van je krullen, en waar mogelijk overmatige hitte te vermijden. 

 

Ten slotte hebben krullend en steil haar verschillende textuurprofielen. Krullend haar is doorgaans fijner dan steil haar, waardoor het gemakkelijker beschadigd kan raken. Daarom zijn zachte, hydraterende producten essentieel om je krullen gezond te houden. Vermijd ook het gebruik van agressieve chemicaliën of behandelingen op je krullen, want die zullen ze alleen maar verder beschadigen. 

 

Krullend haar en steil haar lijken op het eerste gezicht misschien op elkaar, maar ze vereisen eigenlijk heel verschillende verzorgingsroutines. Krullend haar is gevoeliger voor droogte, dus moet het regelmatig gehydrateerd worden met diepe conditioners. Het is ook kwetsbaarder dan steil haar, dus je moet hittebeschermende producten gebruiken bij het stylen van je krullen en waar mogelijk overmatige hitte vermijden. Ten slotte, omdat krullend haar doorgaans fijner is dan gewoon haar, zijn zachte hydraterende producten essentieel om je krullen gezond te houden. Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je krullen gezond en gelukkig blijven! 

 

https://www.curlscontrol.nl/nl/