NMR Webmarketing
Image default
Links / Index

Wat maakt uw bedrijfspand onveilig?

Als u eigenaar bent van een bedrijfspand of een woonhuis, moet u weten wat het pand kwetsbaar maakt voor criminaliteit. Wat zijn de elementen die van uw gebouw een gemakkelijk doelwit voor criminelen kunnen maken? U moet begrijpen wat uw gebouw zwak maakt en waarom u bewakingsdiensten nodig zou kunnen hebben. Als u weet welke delen van uw gebouw niet goed worden bewaakt, kunt u de nodige maatregelen nemen voordat het te laat is.
Zoekt u een beveiligingsbedrijf in Enschede? Dan kan van der Molen beveiligingstechniek u verder helpen! 

Hier zijn enkele van de essentiële elementen die de veiligheid van uw gebouw kunnen verzwakken:

Blinde hoeken
De blinde hoeken van een gebouw waar mensen zich gemakkelijk kunnen verstoppen, zijn cruciale plekken. U moet ervoor zorgen dat er zo min mogelijk blinde hoeken zijn in uw gebouw. Als er in uw gebouw blinde hoeken zijn, moet u deze afdekken en ervoor zorgen dat ze zichtbaar zijn voor de ogen van uw bewakers. Het installeren van beveiligingscamera’s voor deze plekken is verplicht.

Criminelen kunnen deze blinde hoeken in hun voordeel gebruiken. Het kan hen helpen binnen te komen, een misdaad te plegen en ermee weg te komen.

Duisternis
Duisternis zet de geest van een crimineel aan tot het uitvoeren van kwade daden. Het kan iemand uitlokken om iets illegaals te doen. De reden hiervoor is dat er meer kans is om de mensen die een oogje in het zeil houden te misleiden.

Het is daarom van cruciaal belang om het hele gebouw ’s nachts verlicht te houden. Dit zal criminelen afschrikken en hen laten denken dat er mensen wakker zijn die klaar staan om hen te verwelkomen als ze in de buurt van hun pand durven te komen.

Geïsoleerde locatie
Als de locatie van uw gebouw een geïsoleerde plek is met minder of geen andere gebouwen in de omgeving, blijft het een risico. Verlaten plaatsen zijn ideaal voor criminelen die op zoek zijn naar een gemakkelijk doelwit.

Dieven, overvallers en andere soorten criminelen kunnen uw gebouw als doelwit kiezen door te profiteren van de geïsoleerde ligging. Als er niemand is die de criminelen ziet inbreken, kunnen ze dat gemakkelijker doen.

Het hebben van een commercieel of een residentieel gebouw in een geïsoleerde plaats is riskant. U moet de diensten van een nabijgelegen professioneel beveiligingsbedrijf inhuren om de veiligheid van uw eigendommen te waarborgen.

Dure bezittingen
Het meest waardevolle element op iemands eigendom zijn de bezittingen die ze hebben. Waar gaat uw bedrijf over en wat biedt u uw klanten aan? Als u dure, zeldzame en unieke voorwerpen in uw kantoor of huis hebt, moet u extra beveiligingsmaatregelen nemen.

Als criminelen weten wat u in huis heeft, zullen ze geneigd zijn in te breken en hun kans te grijpen. Het kan ook zijn dat u niet genoeg beveiligers heeft om het hen zo makkelijker te maken.

Daarom moet u voldoende bewakers hebben om de dieven en criminelen in elke mogelijke situatie in aantal te overtreffen.

Zware voetafdruk
In het geval van een detailhandel of een cash and carry, zal er een zware voetafdruk zijn. Een zaak met veel voetgangers maakt het voor criminelen in dergelijke scenario’s gemakkelijker om uw zaak binnen te sluipen en er weer uit te komen met gestolen artikelen.

Hoe meer mensen uw winkel bezoeken, hoe meer beveiliging er nodig is om diefstallen, berovingen of andere vormen van criminaliteit te voorkomen. Als er beveiligers aanwezig zijn, kunnen zij het aantal incidenten verminderen door de criminelen ter plaatse aan te pakken en de misdaad te voorkomen.

Gebrek aan of totale afwezigheid van bewakers
Ongeacht alle bovengenoemde elementen is het een aanzienlijk risico als u geen of minder dan de vereiste beveiligers hebt. Wanneer crimineel ingestelde mensen een gebrek aan beveiliging vooraf zien, beschouwen zij uw pand als een gemakkelijk doelwit.

Het hebben van voldoende beveiligers van een professioneel beveiligingsbedrijf helpt u en uw bedrijf te beschermen tegen een crimineel incident. De sterke aanwezigheid van professionele beveiligers vormt een bedreiging voor criminelen en ontmoedigt hen om actie te ondernemen.