NMR Webmarketing
Image default
Online marketing

Betalen met een QR-code

Een pakketje betalen met een QR-code, dit wil de betaalvereniging Nederland dit jaar mogelijk maken. Onze techniek breidt zich steeds verder uit en alles wordt steeds gemakkelijker, dat zal hier ook het geval mee zijn. Een QR-code vind je op vele producten en tegenwoordig ook bijvoorbeeld in dierentuinen, als je die dan scant met je telefoon vind je meer informatie over bijvoorbeeld een bepaald dier.

het pakketje kan je betalen door middel van de QR-code doordat de winkels een QR-code genereren die de klant met zijn of haar smartphone kan scannen. De klant wordt dan naar zijn bankapp geleid, waar hij of zij via iDeal de rekening kan betalen. Voor veel bedrijven zal dit een uitkomst zijn, omdat ze dan geen pinautomaat hoeven aan te schaffen. Er wordt namelijk ook steeds weer bedacht bij de pinautomaat, waardoor je dan weer een nieuwe moet aanschaffen en dit loopt alleen maar in de kosten op. Zo is een tijdje geleden het contactloos pinnen bekend geworden, hierdoor zijn veel pinautomaten vervangen. Het enige wat nodig is voor het betalen door middel van een QR-code is een QR code printer.

Ook wordt er verwacht dat de acceptgiro een keer zal gaan verdwijnen, op je factuur vind je dan een QR-code die de klant thuis scant en zo kan de klant vervolgens met iDeal betalen. Het is niet de bedoeling dat deze betaalmethode de pinautomaten volledig vervangt. Een transactie door middel van de QR-code duurt namelijk toch iets langer, dan betalen met een pinautomaat. Daarom zal het zo zijn dat bij bedrijven waar snelheid belangrijk is, je nog vooral de pinautomaten zal terug zien. Voor een QR-code printer zal u altijd even op de website van KBA metronic kunnen kijken, zij hebben een ruim aanbod qua printers en kunnen u altijd even op weg helpen.

http://www.kba-metronic.com/nl/