NMR Webmarketing
Image default
Online marketing

Alles over loopbaanbegeleiding

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het begeleiden en aanraden bij het maken van loopbaankeuzes. U bekomt persoonlijke begeleiding  waarbij de loopbaanbegeleiders gesprekspartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, gepassioneerdheid, kwaliteiten, motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke voetstappen moet ik zetten om de kloppende baan te vinden? Wat is mijn capitulatie? Hoe benut ik mijn talenten optimaal. Een oplossing op deze vraag bekomt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een vorming loopbaanbegeleiding is geschikt voor arbeiders, zelfstandigen en carrièremannen- en dames.

 

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te assisteren bij bewerkingen in uw leven. Heeft u moeite met bewerkingen in uw arbeid of carrière? Raakt u de balans kwijt tussen uw ambt- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raadgeving. Dat raadgeving ondersteunt u bij het vinden van een beantwoording op uw vraag. Samengevat, met de aandacht loopbaanbegeleiding lost u het probleem op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: betaalbaar met loopbaancheques, een traject levert antwoorden op en beter in uw schoenen staan.

Loopbaancheques

Wanneer komt u in aanmerking voor loopbaancheques

Woont u in een ander land dan België dat tot de EU of EER behoort?
Dan heeft u recht op loopbaanbegeleiding indien u in Vlaanderen of Brussel werkt.

Met de loopbaancheques bekomt u bilijke loopbaanbegeleiding. Tijdens het jobbegeleidingstraject gaat u tezamen met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvraagstukken. Tevens verkrijgt u inzicht in uw plaats op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw job- en privésituatie. De loopbaancheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor bekwame loopbaanbegeleiding . De loopbaancheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Heeft u na het jobbegeleidingstraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw instructeur voor een kosteloos nazorggesprek. Daarin kijkt u samen met uw instructeur welke fasen u verder kunt nemen.

Werkfase – Hoe is uw plaats op de arbeidsmarkt?

Afrondingsfase – Hebben we de doeleinde behaald?

Intakegesprek – Wat kunt u  van Loopbaanbegeleiding verwachten?

Stap 4

Terugkom-moment waarbij u gemeenschappelijk een Afzonderlijk OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange termijn. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook voorts.
Weerschijnen genomen acties, bewerkingen, verbeterpunten.

Ontmoeting met uw carrière coach
Uitleg werkwijze
Verwachtingen en beweegredenen bepraten
Bepraten van leer- en werkervaringen
Bedoelingen bepalen
Doe-opdrachten samenstellen

Loopbaanbegeleiding is een afzonderlijk procesverloop  bij een vestiging bij u in de buurt. De voetstappen van het proces:

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

 

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur vakkundige loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het normale tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

U wilt bevordering maken of over een paar jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Bent u ontslagen of zit u in opzeggingstermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Carrière

Ik heb moeite om mijn werknemers te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Functie test

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u bekomt meteen het resultaat in uw mailbox.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de bruikbare arbeid voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de kloppende kant op met uw carrière? Mits u vragen heeft over uw carrière, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Als u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, passie, eigenschappen , motivatie en plaats op de arbeidsmarkt.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ervaren zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De onofficiële omgeving, de geordende opbouw en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en persoonlijke begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Cheque besteld; hoe nu voorts?

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan bekomt u (binnen 14 dagen) uw loopbaancheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding voldoet.

Indien u geen recht op heeft, dan bekomt u een mail of brief met de reden waarom uw rekest is geweigerd. Verlangt u extra informatie? Neem dan contact op met een van onze vestigingen om een afspraak te maken voor gratis introductie.

Hoe zien jobcheques eruit?

Geldigheidsdatum. Dit is de datum waarvoor het eerste geregistreerde gesprek moet gebeuren. Als u te lang wacht (langer dan 3 maanden) en de geldigheidsdatum verstrijkt, wordt het persoonlijk part vanzelf terugbetaald. U blijft recht op Loopbaanbegeleiding houden. Weer uw loopbaancheques aanvragen? Dat is mogelijk.

Stap 1. VDAB controleert of u recht heeft op jobcheques.

 Wat indien ik mijn arbeid cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Indien u de loopbaancheque onaangebroken laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een loopbaancheque aan te vragen behoud u.

 

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/