NMR Webmarketing
Image default
Tweewielers

Een scooterverzekering afsluiten

Wanneer je een scooter in jouw bezit hebt, is het verplicht om hier een verzekering voor af te sluiten. Anders mag je namelijk niet de weg op. Het voornaamste doel van een scooterverzekering is om schade aan derden te vergoeden, mocht die ontstaan door jouw “schuld”. Ben je niet verzekerd, mag je dus eigenlijk niet de weg op. Daarnaast worden er geen kosten vergoed bij eventuele schade en moet je dat allemaal uit eigen zak halen. Genoeg reden om een verzekering af te sluiten dus!

 

Welke dekking wil je?

Er zijn verschillende soorten verzekeringen voor je scooter. Je hebt minimaal een WA-dekking nodig voor schade aan anderen. Echter kun je, wanneer je dat wil, je nog meer verzekeren. Een WA + Diefstal verzekering vergoed naast schade aan anderen ook diefstal en joyriding. De derde dekking is de WA + Diefstal en aanrijding. Hierbij wordt je naast de eerder genoemde kosten ook gedekt voor schade door brand, storm, hagel, botsing, omvallen, vandalisme en schade aan je eigen scooter.

 

Vergelijken van verzekeringen

Hoe meer dekking je wil, hoe duurder de verzekering natuurlijk zal zijn. Echter kun je op diverse websites terecht om verzekeringen te vergelijken en zo de beste scooterverzekering voor jou te vinden. In de meeste gevallen kun je namelijk echt een stuk minder geld kwijt zijn. Daarnaast kan jouw verzekering goedkoper worden naarmate je meer schadevrije jaren hebt opgebouwd. Hoe meer schadevrije jaren, hoe meer korting je op de premie krijgt.