NMR Webmarketing
Image default
Marketing

Nr 1 tip voor content marketing in 2022

De beste tip voor content marketing in 2022 is: ga zelf aan de slag. Doe het, want je kunt het. Er zijn verschillende manieren om aan goede video content te komen: je kunt een video laten maken, maar je kunt ook zelf aan de slag met je smartphone via de cursus filmen met je smartphone. Voor een kleine ondernemer is een video laten maken vooral het investeren waard las je een meer algemene productvideo of promotiefilm laat maken. Videomarketing draait echter om het structureel produceren en delen van nieuwe video’s. Dat kun je ook zelf doen.

Maak jezelf zichtbaar

Er zijn verschillende laagdrempelige manieren om jezelf kenbaar te maken via video. Denk bijvoorbeeld eens aan korte video’s zoals vlogs. Vlogs hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn: je filmt ze doorgaans gewoon binnen. Je thuisstudio kan zo eenvoudig in elkaar zitten als een bureau met een laptop en een lege witte muur als achtergrond. Wat van belang is, is de informatie die je deelt en de manier waarop je dit overbrengt. Breng je enthousiasme in beeld.

Contentmarketing is communicatie

Probeer met regelmaat nieuwe video’s te produceren en te uploaden. Zorg er natuurlijk wel voor dat je elke video iets van waarde te delen hebt. Filmen kan vaak al met een kwalitatieve webcam, of goede smartphone. Gebruik waar nodig een statief. Of zet een compact camera in. Je video’s zijn bij voorkeur niet langer dan 1-2 minuten. Hou het bondig en kom gelijk tot de kern. Onze tip: leg ook eens op film vast hoe je een expert uit je vakgebied interviewt. Je hoeft niet het hele interview te delen, maar bijvoorbeeld alleen de highlights. Of knip het stellen van de vraag weg en vervang de gesproken tekst voor geschreven tekst centraal in beeld.

Vast format: ja, monotonie: nee

Kijkers houden van herkenbaarheid, maar ze worden niet graag verveeld. Zorg er dus voor dat je verrassend uit de hoek blijft komen. Wel moet je werken aan een vast video format. Denk hierbij aan een vaste structuur: inleiding – toelichting – conclusie (en eventuele call to action), maar ook aan de lay-out van de video: begin met een herkenbaar beginframe. Eindig met een vast outro. Voeg eventueel ook een herkenbaar deuntje toe. Let op het kleurpallet: zorg ervoor dat dit aansluit op de kleuren die je in je logo en de rest van je website gebruikt.

Custom content marketing

Dat content marketing belangrijk is, laat zich raden: “Custom content” wekt vertrouwen. Wat custom content is? Content die specifiek voor de webpagina gemaakt is. Deze is dus 100% uniek. Hiermee bepaal je niet alleen een eigen stijl, maar je zorgt er ook voor dat bezoekers zich thuis voelen. Wat wekt nu meer vertrouwen dan content waar liefde in is gestopt?

https://www.promotionfilm.nl/blog/de-5-video-trends-voor-2022-ultieme-videomarketing-tip-1aK8rb