NMR Webmarketing
Image default
Marketing

Social media marketing: de ins en outs

Social media marketing is dé nieuwe vorm van marketing. Met social media marketing kunnen bedrijven relatief eenvoudig en vaak ook relatief voordelig reclame maken. Social media marketing heeft nog veel meer voordelen, en het is als bedrijf zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen. In deze blog zetten wij enkele ins en outs van social media marketing op een rijtje, dus heb je interesse in deze nieuwe marketingvorm, lees dan snel verder!

Social media marketing in een notendop

Bij social media marketing gebruik je, zoals de naam al verraad, je social media kanalen om je merk te promoten. Bovendien kun je met social media nog veel meer bereiken om jouw merk of bedrijf in een goed daglicht te zetten. Wat je doet bij social media marketing is het publiceren van content op je social media kanalen om jouw product mee te promoten. Bovendien kun je via social media makkelijk in contact komen met jouw doelgroep, en dus ook makkelijk luisteren naar hun wensen. Via social media kun je ook je resultaten analyseren en optimaliseren, door te kijken naar je bezoekersstatistieken. 

Bedenk vooraf wat je strategie is

Om social media marketing effectief te laten zijn is het belangrijk om vooraf een slimme strategie te bedenken. Dit is vrij eenvoudig, en kun je opstellen zonder dat je hier heel specifieke expertise voor nodig hebt. Wat je moet bepalen is het volgende:

  • Wat hoop je te bereiken met je social media marketing?

  • Hoe zorg je dat je resultaten meetbaar zijn, en hoe ga je dit doen?

  • Wie is je doelgroep op social media?

  • Met welke boodschap wil je je doel behalen?

  • Welke social media kanalen wil je daarvoor inzetten?

Hoe kom je snel aan een volger basis?

Voor effectieve social media marketing is het wel van belang dat je volgers hebt op je social media. Je kunt dit natuurlijk helemaal zelf opbouwen, maar dit zal niet over een week tijd gaan. Je kan je pagina een kickstart geven door volgers voor je social media te kopen. Dit kan bijvoorbeeld bij Social Paradise. Je kan hier volgers kopen voor Instagram, Facebook, YouTube en voor Twitter. Vanuit hier kan je dan zelf verder een volger basis opbouwen en successen behalen met je social media pagina!