NMR Webmarketing
Image default
Aanbiedingen

Wat is een professionele stofzuiger?

Niets zo vervelend als een stofzak verwisselen en dat de stofzak dan net kapot gaat. Of het filter niet goed werkt. Zodat dat alle stofdeeltjes net zo hard weer de ruimte in worden geblazen. Dan kunt u weer opnieuw beginnen met stofzuigen. En komt u niet uit met de tijd die u ingepland had bij uw klant. Of moet u wachten met de volgende productierun. Daarom zijn er voor professionele stofzuigers verschillende stofzakken en stofzuigerfilters te koop bij facilitaire groothandels.

Een stofzuiger heeft 2 filters, het microfilter en het motorfilter.

Het motorfilter is meestal achter de stofzuigerzak of bij zakloze modellen in het stofreservoir te vinden. Dit filter beschermt de motor tegen stofdeeltjes. Het microfilter zuivert de lucht die de stofzuiger uitblaast. Daarom is dit filter vaak bij de luchtuitlaat te vinden. Een microfilter kan vervangen worden door een HEPA filter. Een voordeel hiervan is dat fijne stofdeeltjes, huisstofmijt pollen, allergenen en bacteriën worden gefilterd.

Een filter verlengt de levensduur van uw professionele stofzuiger.

Het is daarom belangrijk om het filter op tijd te vervangen. Want een verstopt filter zorgt voor meer stroomverbruik en verminderde zuigkracht. Hoe merkt u dat het stofzuigerfilter verstopt is? Dit merkt u doordat uw professionele stofzuiger minder zuigkracht heeft, een hoog geluid maakt of dat er een vieze geur is. Soms wil het nog wel helpen door het filter uit te kloppen, af te zuigen of uit te spoelen. Is het filter donker? Dan is het tijd om een het filter te vervangen.

Welke professionele stofzuigerfilters zijn er op de markt?

Bekende filtermerken voor professionele stofzuigers zijn: Karcher, Taski, Numatic en Makita.

Filters zijn in verschillende uitvoeringen en materialen verkrijgbaar. Er zijn zakken en zogenaamde vouwfilters met lamellen. Maar ook elementen of cassettes. Of zelfs filterbeschermers. De mµ grootte bepaalt de filtratie. Zo is er een L filter voor stoffen tot 3 mµ en een M filter voor stoffen tot 1 mµ. 

Er zijn verschillende type filters:

  • Papieren filterzakken: meest bekende type filterzak

  • Vliesfilter: zijn gemaakt van scheurvast vlies. In vergelijking met papieren filterzakken hebben ze een hogere vulcapaciteit.

  • Polyesterfilter: polyesterdoek met lamellen die het stof filteren. Geschikt voor zuigen van fijne- grove-, kleverige- en statische stoffen.

  • Koolstoffilter: neutraliseert vieze geurtjes. En absorbeert gassen, zoals koolmonoxide en sigarettenrook.

  • Teflonfilter: kan kleverige/plakkerige stoffen tot 1 mµ filteren
https://facilitytradegroup.nl