NMR Webmarketing
Image default
Marketing

Starten met email marketing: de voordelen

 

Vrijwel elke ondernemer heeft al eens van email marketing gehoord, maar wat is daar nu precies zo aantrekkelijk aan? Natuurlijk geldt dit niet voor elk bedrijf, maar of je nu een product of dienst verkoopt, email marketing kan ontzettend lucratief zijn. In dit artikel lees je alles over de vier redenen dat deze marketingtool zo in trek is, en waarom jij je er zeker in zou moeten verdiepen.

Net als bij alle andere vormen van content marketing, is het daarbij verstandig om een expert in de arm te nemen. Het mag dan makkelijk lijken om een online marketingstrategie op poten te zetten, in realiteit zal blijken dat je veel verstand van zaken moet hebben om het rendabel te maken.

Email marketing is personaliseerbaar

In een wereld waarin we gebombardeerd worden met random reclameboodschappen, zowel op internet als op televisie, is er nog maar weinig echt persoonlijk. Dit is het eerste voordeel aan email marketing, namelijk dat het personaliseerbaar is. Je kunt bijvoorbeeld de naam van de persoon invullen bovenin een nieuwsbrief, wat maakt dat deze zich persoonlijk aangesproken voelt. Ook kun mensen via e mail op de hoogte brengen van de producten die nog in hun winkelmandje zitten. In de mail zelf zien mensen deze producten staan, waarna ze ze misschien alsnog aanschaffen.

Het is inzetbaar in alle fases van de customer journey

Het fijne aan email marketing is dat het (mede doordat het personaliseerbaar is) inzetbaar is in elke fase van de customer journey. Dat wil zeggen dat je het zowel kunt gebruiken om mensen te informeren als ze net het laatste zetje te geven wat ze nodig hebben om te veranderen in klanten of leads.

De resultaten zijn gemakkelijk meetbaar

Waar het bij andere vormen van online marketing soms lastig is om te meten wat de resultaten zijn, is dat bij email marketing heel makkelijk. Je kunt namelijk inzien hoeveel mensen de mail openden, hoeveel in de mail doorklikken naar jouw website en zelfs hoeveel mensen zich hebben uitgeschreven. Dit gegeven kun je inzetten om steeds betere mailings te ontwerpen, aan de hand van A/B testen bijvoorbeeld. Een erg handige tool om er achter te komen welk type content het beste scoort.

Je bepaalt zelf wanneer een mail wordt verzonden

Een bericht op social media wordt niet altijd getoond op het moment dat jij het hebt gepost, integendeel. Op platformen als Instagram en Facebook is het vaak zelfs zo dat mensen het pas de dag erna zien, of helemaal niet, afhankelijk van of voldoende mensen de post een like geven. Een e mail echter, wordt verzonden en staat direct klaar in iemands inbox. Een mailing naar particulieren verstuur je zodoende het beste in de avond of in het weekend, terwijl je ondernemers het beste gedurende kantooruren benadert. Deze controle maakt het mogelijk om zoveel mogelijk zichtbaarheid te creëren, en is reden genoeg om met email marketing te starten!