NMR Webmarketing
Image default
Aanbiedingen

Wrist wraps: Alles wat je moet weten

Wrist wraps: Alles wat je moet weten

Is het dragen van wrist wraps nieuw voor je? Overweeg je je eerste paar aan te schaffen? Laten we eens kijken naar alles wat je moet weten over wrist wraps inclusief de voordelen en waar je op moet letten bij het online kopen van wrist wraps.

 

Wat zijn wrist wraps

Polswraps zijn fitnessapparaten die tijdens het trainen, meestal gewichtheffen, worden gebruikt om je grip, pols en onderarm te ondersteunen en te beschermen.  Wrist wraps voor gewichtheffen zijn vooral nuttig tijdens zware trainingen waar drukbewegingen en overhead lifts gebruikelijk zijn. Polswraps zijn ook bekend als polsbandjes of polsbeschermers. Ook zijn ze nuttig in een verscheidenheid van verschillende trainingen buiten zwaar tillen.

 

Welke soorten wrist wraps zijn er?

Er zijn verschillende soorten wrist wraps die je trainingen kunnen helpen, afhankelijk van je fitnessdoelen en trainingsprogramma.

Polswraps

De traditionele wrist wrap is een duurzaam stuk materiaal met een sluitingsmechanisme, meestal een klittenband. Er is ook een duimlus aan de zijkant om de veiligheid te garanderen.

Er zij op gewezen dat de duimlus niet vereist is om de  wrist wraps te gebruiken. Veel sporters laten hem liever aan de zijkant hangen of verwijderen hem veilig van de band.

Tilband Combo

Zoals de naam al aangeeft, combineert deze combinatie van wrist wraps en tilbanden de ondersteunende voordelen van polswraps met de tilondersteuning van straps.

In tegenstelling tot wrist wraps zijn tilbanden niet gericht op het bieden van spier- en bindweefselstabiliteit. In plaats daarvan nemen ze het over als je greep faalt, zodat je meer gewicht kunt heffen om de doelspier te vermoeien. Meer hierover hieronder.

EZ Grip Combo

De EZ Grip combo combineert de klassieke polswraps met een verlengde lederen pad. Ze worden ook wel polspads genoemd. De polsbandjes bieden steun, terwijl de lederen pads zorgen voor een stevige grip op de halterstang.

Lifting Hook Combo

Deze pols wrap combo is vergelijkbaar met de EZ Grip, maar in plaats van een lederen pad, is er een tilhaak.  De polsbandjes zelf zijn zwaar, meestal versterkt met verschillende lagen neopreen. De haken moeten van staal zijn – en accepteer niets minder – met een plastic coating om de halter niet te beschadigen. Deze combinatie van polsband en haak is ideaal voor powerlifting.

 

4 voordelen van wrist wraps?

Het is belangrijk dat je de voordelen van wrist wraps begrijpt en waarom je zou moeten investeren in een paar om je fitnessdoelen te ondersteunen.

1. Vorm ondersteuning

Wraps bieden ondersteuning voor de pols bij het gewichtheffen. Neem even de tijd om te bedenken bij hoeveel oefeningen je pols betrokken is. Als je een vrij gewicht gebruikt, maakt je pols deel uit van de actie. Een wrap biedt extra steun aan de botten in je pols tijdens alle oefeningen en helpt je de juiste uitlijning en vorm te behouden tijdens de beweging.

Bijvoorbeeld, tijdens bewegingen zoals de barbell snatch, wordt je pols op zijn plaats gehouden en wordt de kans op overextensie geminimaliseerd met behulp van een wrist wrap.

2. Bescherming

Voortbordurend op het bovenstaande idee, is flexibiliteit van de pols geweldig voor stretching, maar het kan problematisch worden tijdens gewichtheffen, vooral bij olympische bewegingen. Flexibele polsen verminderen de stabiliteit. Daardoor neemt het risico op blessures toe.

Omdat de wrist wrap de spieren en het bindweefsel van je handen tot je elleboog ondersteunt, is er minder kans op onwillekeurige bewegingen in de pols.

3. Verlichting van eerdere problemen

Worstel je af en toe met pijn in je pols door een eerdere blessure? Is gewichtheffen meer een karwei dan een passie omdat je pols pijn doet bij elk gewicht dat je oppakt? Wrist wraps kunnen helpen.

Polsbandjes kunnen je arm stabiliseren tijdens het tillen, waardoor de pijn of de pijn die je gewoonlijk hindert, afneemt.

4. Prestaties

Als het gaat om je fitnessprestaties, krijgt polsstabiliteit niet de aandacht die het verdient. Denk er eens over na: Als je een nieuwe maximale inspanning probeert te leveren, is polsstabiliteit essentieel. Een stevige pols helpt om de focus van je inspanning en de richting van de concentrische beweging te vernauwen, waardoor je prestaties verbeteren.

 

Als je opzoek bent naar hulpmiddelen om thuis te trainen om zodoende het lichaam fit te houden kun je deze optrekslang proberen.