NMR Webmarketing
Image default
Energie

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een systeem dat voorziet in warm water. Het wordt gevoed door een zonnecollector die geplaatst is op het dak. Het gebruikt de zon om het water op te warmen. Dat warme water wordt gebruikt om te koken, wassen, douchen maar ook voor de vloerverwarming of het verwarmen van een zwembad. Een zonneboiler bestaat uit meerdere onderdelen: de zonnecollector is een plaat die op het dak gemonteerd is en door de zon opgewarmd wordt. Hier doorheen loopt een vloeistof die opwarmt en deze vloeistof verwarmt dan weer het voorraadvat. Het water wordt verwarmd als de boiler wordt ingeschakeld, zodat je op ieder gewenst moment warm water hebt. Er zijn verschillende modellen zonneboilers, afgestemd op de behoefte van het huishouden of het bedrijf.

Minder CO2 uitstoot

Met de plaatsing van een zonneboiler vermindert de CO2 uitstoot drastisch. Dit is beter voor het milieu. De uitstoot van CO2 draagt bij aan het broeikaseffect en dit zorgt voor opwarming van de aarde. Je kiest met een zonneboiler voor een energiezuinige en duurzame manier om water voor je huishouden of bedrijf te verwarmen. Gemiddeld verbruik je 136 liter water per dag. Hiervan wordt 42% verwarmd. Dit komt dan neer op ongeveer 57 liter warm water per dag. Als alle huishoudens in Nederland een zonneboiler zouden hebben is dit een enorme boost voor het milieu. HR Solar biedt een groot assortiment aan zonneboilers in Nederland, af te stemmen op de persoonlijke behoefte van de klant.

Verschillende soorten zonneboilerinhoud

Zonneboilers worden verkocht met verschillende inhoud. Een zonneboiler van 150 tot 450 liter wordt het meeste gebruikt. Deze zonneboilers voldoen over het algemeen aan de behoeftes van een doorsneegezin. Als er nog gezinsuitbreiding op de planning staat, dan is het wel belangrijk hiermee rekening te houden als je een zonneboiler gaat aanschaffen. Het is wel slim om een zonneboilervat te kiezen wat groter is dan het effectieve waterverbruik. Zo sta je niet onder een koude douche of loop je tegen andere onaangename verrassingen aan. De aanschaf van een zonneboiler is een prima investering om je woning te verduurzamen.

https://www.hrsolar.nl/