NMR Webmarketing
Image default
Energie

Zonnepanelen en boten: alles wat u moet weten

Ja, ook boten kunnen zonnepanelen gebruiken! Als u de brandstofkosten voor uw boot wilt verlagen, vindt u hier alles wat u moet weten over panelen. Zonnepanelen zijn een alternatieve stroombron voor boten die geen toegang hebben tot een walstroomaansluiting. Ze kunnen worden gebruikt om het elektrische systeem van de boot, verlichting, elektronica en andere apparaten van stroom te voorzien. Deze panelen bestaan ​​uit fotovoltaïsche cellen die het zonlicht omzetten in elektriciteit. De paneelcellen zijn in modules met elkaar verbonden en elke module wordt vervolgens in serie of parallelle circuits met elkaar verbonden. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen voor verschillende doeleinden, maar de meeste zonnepanelen gebruiken kristallijn silicium als halfgeleidermateriaal. Het installatieproces van zonnepanelen op boten varieert afhankelijk van de grootte van de boot en hoeveel ruimte je op je boot hebt.

Hoe u het beste zonnepaneel kunt gebruiken?

Er zijn veel soorten zonnepanelen op de markt. Welk type zonnepaneel je moet gebruiken hangt af van een aantal factoren. Het eerste waar u op moet letten, is de grootte van uw boot. Als het klein is, heb je een kleiner en goedkoper zonnepaneel nodig dan als het een grotere boot was. Het tweede waar u rekening mee moet houden, is de hoeveelheid zonlicht waaraan uw boot dagelijks wordt blootgesteld. Als u in een gebied woont met minder zonlicht, wilt u misschien een duurder zonnepaneel gebruiken, omdat deze meer stroom opwekken voor minder kosten per wattage dan goedkopere panelen. De derde factor is het wattage dat je wilt gebruiken. Ga je voor een groter zonnepaneel dan gebruik je minder watt om dezelfde hoeveelheid stroom op te wekken en kies je voor een kleiner zonnepaneel dan heb je meer watt nodig om dezelfde hoeveelheid stroom te produceren.

Welk zonnepaneel moet je gebruiken op een kleine boot?

Bent u in de war over de beste zonnepanelen die u op uw kleine boot kunt gebruiken? Zo ja, lees dan verder. Als het om boten gaat, zijn er twee soorten zonnepanelen: monokristallijn en polykristallijn. Monokristallijne panelen zijn duurder, maar hebben een hoger rendement. Monokristallijne zonnepanelen worden meestal gebruikt op grotere boten die veel stroom nodig hebben omdat ze meer ruimte hebben om het paneel te monteren om de efficiëntie te maximaliseren. Polykristallijne zonnepanelen worden daarentegen gebruikt op kleinere boten omdat ze goedkoper zijn en minder ruimte nodig hebben. Om te bepalen welk zonnepaneel het beste is voor uw boot, is het belangrijk om te berekenen hoeveel stroom u nodig heeft. Een boot met een kleine motor die niet veel stroom verbruikt, zoals een trollingmotor of een kleine buitenboordmotor, verbruikt doorgaans ongeveer 5-10 watt per uur.