NMR Webmarketing
Image default
Geschenken

Wat je moet weten over de Dahlia

Wil je de prachtige dahlia in jouw tuin? Dat is een zeer goede keuze! Deze bloem zal je gedurende de zomermaanden laten genieten van een prachtige, kleurrijke bloei. Om de bloem optimaal tot zijn recht te laten komen, is het wel handig om te weten wat de do’s en don’ts zijn. Het goede nieuws is dat de dahlia een bloem is die gemakkelijk te onderhouden is. Met de juiste zorg komt hij prachtig tot bloei en die zorg is relatief eenvoudig. Dit zijn de dingen die je moet weten over deze prachtige zomerbloeier.

Plant de dahlia na de winter

Het ideale moment om de dahlia te planten is direct na de winter, zodra de vorst uit de grond is. Deze bloem kent namelijk een langere aanloop naar zijn bloeiperiode dan zijn tegenhangers die in de lente bloeien. Time je het planten goed, dan zal de dahlia opkomen wanneer andere bloemen op hun retour zijn. Dit zorgt ervoor dat deze bloem een van de onbetwiste blikvangers van de zomer is. Plant je dahlia’s na de winterperiode, dan zul je in de maanden juli, augustus en september genieten van prachtige kleuren in je tuin terwijl de meeste andere bloemen al zijn uitgebloeid.

Hoe de dahlia te planten en te verzorgen

De dahlia is geen lastige bloem. Zolang je hem op een zonnige plek zet, goed vochtig houdt en de uitgebloeide bladeren verwijdert, zal de bloem je belonen met een mooie en lange bloeiperiode. Je plant dahlia’s wanneer de nachtvorst verdwenen is. Doe je dit, dan is de kans groot dat de bloem door blijft bloeien vanaf de zomer tot aan de periode dat de nachtvorst weer structureel wordt. Een bijkomend voordeel van deze bloemen is dat ze ook geschikt zijn om te planten in een pot of ruime schaal en dus niet alleen in de tuin. Je kunt ze bij Bulbs4you eenvoudig kopen voor je tuin.

Bestel je favoriete planten eenvoudig en snel

Wie van de dahlia houdt, houdt vaak ook van de calla. Waarom? De calla is perfect te combineren met dahlia’s. De calla is een soortgelijke bloem op het gebied van bloeiperiode en verzorging. Hij is bovendien net zo kleurrijk, maar de calla kent een andere (zeer kenmerkende vorm) waardoor hij zorgt voor een fraaie variatie. Bulbs4you is de ideale plek om je favoriete planten te kopen en te laten bezorgen.