NMR Webmarketing
Image default
Bedrijven

Een ghostwriter voor je boek

Je hebt al langer het idee om een boek te schrijven, maar het komt er de hele tijd net niet helemaal uit hoe jij het in gedachte had. Het kan ook zo zijn dat dit zo is met een blog of een column. Als je dit herkent, dan weet je dat het heel vervelend is. Je bent wel vastbesloten om je boek of je blog of je column uit te brengen. Dan duurt het maar wat langer, maar het komt er. Wist je dat je ook een ghostwriter kunt inhuren? Ben je hier benieuwd naar? Lees dan verder.

 

Ghostwriter

Een ghostwriter is iemand die professioneel tekstschrijver of auteur is en die in opdracht van iemand anders een boek, speech, column of blog schrijft. Hierbij wordt dan vervolgens de naam van de opdrachtgever als auteur vermeldt. De ghostwriter blijft dus onzichtbaar en zal nooit bekend worden als de opdrachtgever dat wil. Zo kun je toch je boek uitbrengen of je blog of column. Helemaal jouw idee, alleen door iemand anders geschreven. De ghostwriter kan alles schrijven, hij of zij is getraind in het schrijven van uiteenlopende teksten. Zo weet je altijd zeker dat je ghostwriter jouw klus aan kan.

 

Waarom

Een ghostwriter gezocht: het komt vaker voor dan je denkt. Veel mensen zoals ondernemers, kennisexperts, BN’ers of topsporters huren een ghostwriter in om hun verhaal te vertellen. Dit komt omdat niet iedereen goed kan schrijven of daar de tijd en zin voor heeft. Dat een ghostwriter gezocht wordt is dan ook niet zo gek. Hij of zij heeft bovendien de nodige afstand tot het verhaal of de theorie. De ghostwriter kan hierdoor beter hoofd- en bijzaken onderscheiden dan dat je dat zelf kan. Het boek of de blog of het column wordt hierdoor interessanter voor breed publiek. De ghostwriter werkt bovendien professioneel, wordt niet afgeleid en houdt de focus op het einddoel.

 

Hoe

Als je met een ghostwriter gaat werken dan vertel je je verhaal aan de ghostwriter. Samen met de ghostwriter maak je dan een planning en duidelijke afspraken. Ook kan de schrijver je helpen aan contacten met uitgevers, fotografen en vormgevers. Zo heb je straks alles precies hoe jij het wil hebben. Veel succes.