NMR Webmarketing
Image default
Zakelijk

ERP-software en de functionaliteiten

In de digitale wereld binnen de zakelijke markt komt ERP steeds vaker ter spraken. Wat is het nu precies? Wat zijn de functionaliteiten van ERP-software? Dat gaan wij in dit artikel bespreken.

ERP, wat is het en wat zijn de functionaliteiten?

De afkorting ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP-systeem automatiseert en verbindt alle bedrijfsprocessen binnen een organisatie. Alle gegevens van de verschillende afdelingen worden opgeslagen in een centrale database, waardoor ze altijd voor iedere medewerker inzichtelijk zijn.

Een ERP-systeem is een tool die zorgt voor een hogere productiviteit binnen de organisatie, doordat veel processen binnen dit informatie- en managementsysteem geautomatiseerd kunnen worden.

Modules met functionaliteiten

Een ERP-systeem bestaat uit verschillende modules. Elke module richt zich op een specifiek gebied van het bedrijf en bevat een verscheidenheid aan functies. Alle modules zijn met elkaar verbonden via de centrale database en maken het zo mogelijk om afdelingsoverstijgende processen te implementeren. In een ERP-systeem zijn de volgende modules beschikbaar, echter is dit een kortere versie van wat er mogelijk is:

Business Intelligence (BI)

Een BI-module biedt tal van functies voor de analyse en evaluatie van bedrijfsprocessen. Belangrijke KPI’s kunnen worden weergegeven op overzichtelijke dashboards, jaarverslagen kunnen met een druk op de knop worden opgesteld en vraagplannen kunnen worden gemaakt op basis van geldige gegevens.

CRM: Customer Relationship Management

Met een CRM-module kunnen alle zaken met betrekking tot de relatie met de eigen en potentiële klanten worden beheerd en georganiseerd. Van contactmanagement tot uitgebreid leadmanagement tot marketingcampagnes, de CRM-module biedt tal van functies voor klantenservice, sales en marketing.

TMS: Transport Management Systeem

Met een transport management systeem (TMS) kan de logistiek van bedrijven veel eenvoudiger worden georganiseerd en efficiënter worden gemaakt en dat is ook nodig, want de druk op de industrie neemt steeds meer toe. Strakkere roosters, tekort aan vakmensen, volle wegen en schaarste aan grondstoffen leiden tot veel meer druk op de logistiek.

Met een transport management systeem, kortweg TMS, wordt de planning, uitvoering en in het algemeen ook de optimalisatie van de goederenbeweging aan de softwarekant mogelijk gemaakt. In sommige opzichten is een TMS een logistiek platform waarop gebruikers alle informatie kunnen ophalen voor het uniform en centraal plannen en uitvoeren van logistiek.

Kijken naar de leverancier

Domani Business Solutions levert een complete ERP-systeem waarin alle belangrijke kernactiviteiten zijn geïntegreerd. Denk aan inkoop, verkoop, voorraadbeheer en meer. Met Domani als partner heeft u een ervaren partner aan uw zijde.