NMR Webmarketing
Image default
Artikel marketing

Gordijnen en vouwgordijnen

Gordijnen en vouwgordijnen:

Gordijnen en vouwgordijnen zijn de echte sfeermakers in het interieur. Ze zijn zeer bepalend omdat het vaak grote oppervlaktes beslaat. Daarom is het van belang om goed na te denken over de verschillende keuzes die gemaakt moeten worden. Er moet gekozen worden welk soort stof u neemt, ook de kleur is uiteraard zeer bepalend en daarnaast moet er ook gekozen worden hoe het opgehangen moet worden.

Gordijnen zijn er in verschillende stofsoorten. U kunt kiezen voor een fijne batist stof of vitrage stof. Deze stoffen zijn lichtdoorlatend en u kunt ook door de stof kijken. Deze worden voornamelijk toegepast in combinatie met andere raamdecoraties die zorgen voor de privacy. Inbetween gordijnen zijn wat dikkere stoffen en deze laten ook nog veel licht door. Het voordeel van deze stoffen is dat er weinig tot geen inkijk door de stof is. Wanneer u echt zeker wilt zijn van privacy dan kunt u kiezen voor een dichte gordijnstof, deze laten wel iets licht door maar hebben zeker geen inkijk.
U kunt ook een combinatie maken van gordijnen en vouwgordijnen. Zo kunt u dezelfde stof gebruiken en vouwgordijnen toepassen bij de ramen en gordijnen bij de deuren, zo krijgt u een mooi samenhangend geheel. Of u kiest voor transparante vouwgordijnen met daarvoor een gordijn met een dikkere stof die zorgt voor de privacy. Zo heeft u overdag geen inkijk door de vouwgordijnen en kunt u ’s avonds de overgordijnen sluiten.

Ook dient u na te denken over hoe u de gordijnen gaat ophangen. Voor gordijnen met ingeslagen ringen gebruikt u een gordijnroede waar de gordijnen aan komen te hangen. Voor normale geplooide gordijnen kunt u kiezen voor een strakke witte gordijnrail. Wilt u dat de rail een onderdeel wordt van uw interieur dan kunt u kiezen voor een luxere railroede, bijvoorbeeld een mooie moderne rvs railroede. Wilt u helemaal luxe doen dan kiest u voor een elektrische gordijnrail van Somfy.

https://gordijnen.com