NMR Webmarketing
Image default
Dienstverlening

Het belang van marketing voor je bedrijf

 

Het maakt niet uit of je nu een groot of een klein bedrijf hebt, marketing is een onmisbaar onderdeel in het geheel! De reden is natuurlijk dat het ervoor zorgt dat het je zichtbaar maakt. Er is namelijk met enige regelmaat een misvatting, dat een lokale ondernemer bijvoorbeeld geen online marketing nodig heeft. Volledig onterecht als je het ons vraagt! Om je een idee te geven, wat de belangen van marketing voor je bedrijf zijn, hebben we hier een aantal voorbeelden voor je, waarvan we overtuigd zijn dat deze je gedachten doen veranderen. Lees je mee?

Mensen kennen mij al

Wanneer je het idee hebt dat iedereen je al kent, dan is het goed om dit natuurlijk te meten. Dit kun je op verschillende manieren doen. Eén van die manieren is door simpelweg het houden van een enquête. Je zult schrikken hoeveel mensen je bedrijf pas echt kennen. Ze hebben vaak wel eens van je gehoord, maar als je ze vraagt wat je allemaal doet, dan blijft het vaak angstvallig stil. Een goed voorbeeld is de plaatselijk bakker. Deze bakker vindt het onzin om te investeren in online marketing. Want iedereen weet hem immers te vinden. Toch zijn er mensen die totaal geen idee hebben wat er nog meer wordt gedaan naast het verkopen van brood. Hoe dit is afgelopen, vertellen we je in het volgende stuk!

Het belang van lokale SEO

In het Bloeise marketingblog lees je alles op het gebied van marketing. Zowel content marketing B2B als het belang van lokale marketing. Om verder te gaan op bovenstaande verhaal, heeft deze bakker besloten toch maar eens een bureau in te schakelen die voor hem aan de slag ging. En met succes! Deze bakker heeft inmiddels een 2e filiaal weten te openen en heeft het nog nooit zo druk gehad. De reden was, dat veel mensen hem wel kende, maar geen idee hadden wat hij allemaal nog meer deed naast het bakken van brood. Door dit wereldkundig te maken, wisten veel meer mensen de weg naar deze bakker te vinden. Kortom, lokale SEO loont!

Adverteren in hardcopy

De meeste advertenties zijn online, toch blijft ook magazine marketing een populaire vorm van marketing. Vooral lokaal gezien, waar de mensen het fijn vinden om even rustig door de folders heen te kunnen bladeren. Schroom dus ook niet om hier zeker met je bedrijf op in te zetten, het levert je namelijk vaak veel meer op, dan dat je van te voren had durven denken.