NMR Webmarketing
Image default
Dienstverlening

Elektrische noodsituatie en de oorzaken ervan

We gebruiken elektriciteit in bijna elk aspect van ons leven en het is gemakkelijk om het gevaar uit het oog te verliezen. Het volgen van een veiligheids checklist en het in goede staat houden van de elektrische componenten van uw huis zijn uitstekende manieren om te voorkomen dat uw systemen defect raken en gevaarlijk worden. U kunt gemakkelijk levens redden als u weet wat u moet doen in een elektrisch noodgeval. Het is van cruciaal belang om contact op te nemen met een lokale 24-uurs nood elektricien zoals Elektricien Utrecht 247, maar zorg er eerst voor dat iedereen veilig is. Het is daarentegen van cruciaal belang om te begrijpen wat een elektrische noodsituatie is, zoals de symptomen en identificerende factoren, evenals de oorzaken. Een elektrische noodsituatie kan optreden wanneer een blootliggende draad of apparaat dat een elektrische stroom voert, een onbedoelde geleider ontmoet. Een noodgeval kan ook optreden als een draad los raakt in een apparaat en een jong kind door een netsnoer bijt en een hoogspanningsdraad op de weg valt. Dit kan gebeuren als u ook een ondergrondse hoogspanningslijn of blikseminslag tegenkomt. Deze kunnen allemaal schadelijk zijn.

Laat jezelf niet het zoveelste slachtoffer worden

Het belangrijkste om te onthouden bij het omgaan met een elektrische noodsituatie is om eerst de situatie te overzien om te voorkomen dat u een tweede slachtoffer wordt. Het lichaam van het slachtoffer zal als geleider fungeren en iedereen die het aanraakt, zal geschokt zijn als iemand in contact blijft met de elektrische bron. Het beste wat u in elke situatie kunt doen, is de stroombron uitschakelen. Schakel alle stroombronnen uit door de stroomonderbreker om te draaien als u thuis bent. Maak het gebied vrij als u te maken heeft met een elektrisch noodgeval waarbij zowel bovengrondse kabels als ondergrondse kabels of grote machines betrokken zijn. Blijf op minimaal 10 meter afstand en bel direct 112.

Help het slachtoffer

Pas nadat de stroombron is losgekoppeld of u zeker weet dat het slachtoffer niet meer in contact is met de elektrische stroom, moet u het slachtoffer gaan helpen. De persoon kan van de elektrische stroom worden verwijderd met behulp van een niet-geleidend materiaal zoals hout als de stroom niet kan worden uitgeschakeld. De ernst van de verwondingen van het slachtoffer hangt af van het soort contact dat ze hadden en de hoeveelheid spanning waaraan ze werden blootgesteld. U kunt levens redden door te weten wat u moet doen in een elektrisch noodgeval. De elektriciteit laat misschien geen zichtbare sporen achter op slachtoffers, maar er zijn tal van andere indicatoren om naar te zoeken.