NMR Webmarketing
Image default
Internet

In vijf simpele stappen je eigen webshop maken

Wanneer je als ondernemer geen website of webshop hebt, hoor je er tegenwoordig niet meer bij. Al is het maar als visitekaartje, een website zorgt ervoor dat je online aanwezig bent en beter gevonden wordt. Want de zoektocht van de klant is flink veranderd en begint vaak eerst online. Je kan zelf een website maken of een website laten maken door een bureau. Wij leggen in vijf simpele stappen uit hoe je in vijf simpele stappen je eigen webshop maakt.

Een domeinnaam registreren

Net als wanneer je inschrijft bij de Kamer van Koophandel, moet je bij het registreren van een domein een unieke (bedrijfs)naam opgeven. Dit kan bijvoorbeeld een merknaam zijn zoals Bol.com en Coolblue.nl of juist meer gericht op jouw product. Bijvoorbeeld Elektrische-fietsen.nl. Belangrijk is dat je iets kiest wat herkenbaar is en past bij je dienst/product. Het registreren van een domeinnaam is gemakkelijk en kost haast niets. 

Hostingspakket afsluiten

Nadat je je plekje op het wereldwijde web hebt gereserveerd, is het van belang dat je ook daadwerkelijk een website of webshop online zet. Hiervoor dien je een hostingspakket af te sluiten. Je huurt een plekje op de server van een hostingprovider en zij zorgen ervoor dat je website of webshop online blijft staan. Een hostingpakket kost vaak hooguit enkele euro’s per maand. Dit hangt mede af van de mogelijkheden en de grootte van de website of webshop.

Content Management Systeem kiezen

Om daadwerkelijk een website of webshop online te zetten, dien je ook pagina’s te ontwikkelen en inrichten. Dit doe je doormiddel van een Content Management System (CMS). Een bekend voorbeeld van een CMS is WordPress. Veel mensen gebruiken WordPress voor het maken van hun website. Voor een webshop wordt vaak gebruik gemaakt van WooCommerce en Magento. Je kan hier kiezen voor honderden bestaande templates of, als je iets meer ervaring hebt, zelf iets ontwerpen.

Website inrichten

Zodra je een het design van de website hebt bepaald, is het belangrijk dat je de website verder gaat inrichten. Zo heeft een webshop allemaal producten staan die zichtbaar moeten zijn voor de bezoekers. Dit doe je door het toevoegen van afbeeldingen, logo’s, en teksten. Belangrijk dat je met jouw afbeeldingen en teksten je websitebezoekers kunt enthousiasmeren.

Pagina’s optimaliseren

Wanneer je website online staat en gekoppeld is met Google Analytics kan je zien waar de bezoekers van je website vandaan komen en welke pagina’s ze bezoeken. Merk je dat veel bezoekers op een bepaalde pagina de website verlaten, is het belangrijk dat je probeert te achterhalen waarom dit gebeurt en probeer je de pagina te verbeteren. Pagina’s optimaliseren voor de beste gebruikerservaring is een continu proces. Zo dien je ook je content te optimaliseren om beter gevonden te worden in de zoekresultaten.

Webshop laten maken

Ontbreekt het je aan tijd of kennis en zie je het toch niet zitten om zelf een website of webshop te maken? Je kan ook een webshop laten maken door een specialistisch bureau. Zo weet je zeker dat je een goede webshop krijgt die geoptimaliseerd is voor de bezoeker.