NMR Webmarketing
Image default
Zakelijke dienstverlening

De EBI inspectie is de basis voor verdere keuringen en onderhoud

Het is voor zowel verzekeraars als de overheid belangrijk dat u een EBI inspectie uit laat voeren binnen 6 weken na het in gebruik nemen van een nieuwe stookinstallatie. De uitvoering van een inspectie is dan ook een eis die vanuit de wet wordt gesteld en waar u aan dient te voldoen. De SCIOS, Stichting Certificatieregeling voor Inspectie en Onderhoud aan Stookinstallaties, reikt certificaten uit aan bedrijven die de EBI inspecties uitvoeren volgens de wettelijke richtlijnen. Alleen een gecertificeerd bedrijf, zoals K.K. Brandertechniek uit Vught, mag de inspectie voor u uitvoeren en de basis leggen voor verdere keuringen en onderhoud.

De EBI inspectie is een SCIOS keuring

Er kan worden gesteld dat de EBI inspectie, ook wel de Eerste Bijzondere Inspectie, een SCIOS keuring is. Deze stichting draagt zorg voor de EBI inspectie en daarmee voor de basis voor verdere inspecties en onderhoud. Er dient jaarlijks onderhoud plaats te vinden en een inspectie moet, afhankelijk van de installatie, eens per twee of vier jaar worden uitgevoerd. Onderdeel van de SCIOS inspectie is scope 7A, de inspectie van de brandstofleiding.

Voldoen aan de eisen van overheid en verzekeraars

Bedrijven moeten voldoen aan de eisen die worden gesteld door de Nederlandse overheid en verzekeraars. Gebeurt er iets binnen het bedrijf en blijkt achterstallig onderhoud aan de stookinstallatie de oorzaak? Dan is het risico aanzienlijk dat u de schade niet vergoed krijgt. Het is dus belangrijk om de EBI inspectie, de opvolgende periodieke inspecties en het jaarlijks onderhoud tijdig uit te laten voeren. U voldoet dan niet alleen aan de basiseisen die worden gesteld, maar ook aan de zorgplicht die u heeft.

Laat de EBI inspecties en opvolgende inspecties professioneel uitvoeren

Het is verplicht om een EBI inspectie door een SCIOS gecertificeerd bedrijf uit te laten voeren. U kunt hiervoor bij K.K. Brandertechniek uit Vught terecht. Vanzelfsprekend kunt u direct een afspraak maken, maar u kunt ook eerst contact opnemen voor meer informatie en advies.

https://kkbrandertechniek.nl/