NMR Webmarketing
Image default
Woning en Tuin

5 tips voor een perfecte kinderkamer

Het ontwerpen en het inrichten van een kinderkamer is leuk, maar kan ook lastig zijn. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten, en je moet de mening van je kind ook meenemen in het proces. Het lastige van de mening van je kind is dat deze per week kan verschillen. De ene week wil je kind een superhelden thema, de andere keer weer iets heel anders. Dit maakt het er niet makkelijker op. Heb je hulp nodig bij het inrichten van een kinderkamer? Lees dan verder! Verder in dit artikel kan je vijf tips lezen voor een perfecte kinderkamer.

Veiligheid

Als ouder staat de veiligheid van je kind voorop. Het is daarom belangrijk om met bepaalde zaken rekening te houden als je een kinderkamer gaat inrichten. Hoe ouder je kind is, hoe meer je kind risico’s en gevolgen kan inzien. Toch is het voor veel leeftijden belangrijk om te zorgen voor veiligheid. Zo moet je denken aan een hekje als je kind in een stapelbed of hoogslaper bed ligt, en moet je spullen vermijden waar je kind zich mee kan bezeren, zoals glas dat kapot kan gaan.

Creativiteit

Naast het bed is een kinderbureau eigenlijk een essentieel meubel voor in de kinderkamer. Een kinderbureau geeft je kind de vrijheid en de ruimte om creatief bezig te zijn, maar ook om huiswerk te maken en te studeren.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Net als voor je eigen slaapkamer heeft een kinderkamer opbergruimte nodig. Misschien heeft een kinderkamer wel meer opbergruimte nodig. Kinderen hebben veel spullen bijvoorbeeld, kleding, speelgoed en andere spullen. Als ouder wil je ook graag dat een kinderkamer opgeruimd is, al zal dat niet vaak mogelijk zijn. Er zijn verschillende opbergmeubels die je kunt plaatsen in een kinderkamer. Zo heb je natuurlijk een kinderkast of een boekenkast, maar als je niet voldoende ruimte hebt zal je ook andere mogelijkheden moeten zoeken. Zo kan je denken aan bijvoorbeeld een bed met opbergruimte of aan verschillende opbergmanden. Opbergruimte kan ook zitten in schattige nachtkastjes. Deze kunnen kinderen als tafeltje en als kastje gebruiken. Ook kan je opbergruimte maken aan de muur. Door planken op te hangen aan de muur creëer je meer opbergruimte, en je neemt minder ruimte in beslag. 

Decoratie

Een kinderkamer leuk en gezellig maken kan door verschillende decoratiemogelijkheden. Zo kan je kiezen voor leuke kleuren aan de muur, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Een voorbeeld daarvan zijn muurstickers, behang en fotocollages. Het is belangrijk om hier wel rekening te houden of de decoratie kinder proof is. Zo kan je muurstickers misschien beter ophangen op plekken waar je kind minder goed bij kan.

Verlichting

De verlichting in de kinderkamer is tevens ook belangrijk. Zo is een nachtlampje altijd een top aankoop voor een kind. Er zijn veel kinderen die bang zijn in het donker, en dan is een leuk nachtlampje een ideaal product. Een bureaulampje en een grote lamp zijn ook onderdelen die zeker kunnen terugkomen. Verder is verlichting ook belangrijk voor de sfeer. De verlichting van de kamer kan de uitstraling van de kinderkamer sterk beïnvloeden.