NMR Webmarketing
Image default
Bedrijven

Dit is wat je moet weten voor het ontwerpen van jouw unieke t-shirt

Sommige t-shirts zijn tijdloos. Denk maar eens aan een t-shirt met afbeeldingen van Bob Marley, Mickey Mouse, Che Guevara of Superman. Naast het feit dat deze iconen waarschijnlijk nooit meer uit het straatbeeld zullen verdwijnen, delen deze ontwerpen bepaalde aspecten die ervoor zorgen dat ze opvallen. Om jouw creatieve vrijheid de vrije loop te geven bij het ontwerpen van een t-shirt die opvalt, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de volgende tips die jouw t-shirts een onvergetelijk succes zullen maken!

Houd je design simpel

Of het nu gaat om een t-shirt die je maakt voor jouw bedrijfsuitje of om in de winkel te verkopen, de gouden regel blijft hetzelfde: houd het simpel! Neem maar eens een kijkje naar je favoriete t-shirts en je zult hoogstwaarschijnlijk opmerken dat ze een vereenvoudigd ontwerp hebben. Een te ingewikkeld t-shirt ontwerp wordt namelijk al gauw onoverzichtelijk, kan problemen hebben met afdrukken en is vaak nogal onhandig om te dragen. Daarom is het belangrijk dat je je concentreert op een enkel bericht of één soort beeldmateriaal voor het ontwerpen van je t-shirt. Zo zorg jij ervoor dat mensen direct weten wat jouw t-shirt vertegenwoordigt!

Begrijp de grenzen en randen en ken je illustratie

Bij het ontwerpen van een t-shirt, is het belangrijk dat je rekening houdt met de grenzen en randen. Heb je een ontwerp gemaakt dat lijkt op een illustratie met een rand? Of is het juist meer een vloeiend ontwerp zonder randen? Je zult al gauw merken dat de meeste shirtontwerpen vallen in de laatste categorie. Houd bij het indienen van jouw illustraties voor de afdruk vooral rekening met “onzichtbare” randen of randen die niet horen bij jouw ontwerp. Zorg er daarom voor dat je je illustratie goed kent en dubbelcheckt op eventuele onvolkomenheden.

Besteed tijd aan het kleurenschema

Bij een T-shirt bedrukken is het van groot belang dat je goed let op het kleurenschema. Hoewel de kleuren van je ontwerp natuurlijk helemaal afhankelijk zijn van je artistieke doel, passen sommige kleuren beter bij elkaar dan anderen. Onderzoek daarom hoe verschillende kleuren elkaar aanvullen en houd rekening met hoe jouw ontwerp eruitziet tegen de achtergrondkleur van jouw t-shirt. Onthoud ook dat de helderheid en contrast van de kleuren jouw ontwerp doet laten schitteren of juist in de achtergrond laat verdwijnen. Op basis van de esthetiek die je nastreeft, experimenteer met een hoger contrast die er doorgaans voor zorgt dat jouw ontwerp opvalt. Bekijk welke mate van contrast en helderheid het beste past om ervoor te zorgen dat het ontwerp niet te overweldigend wordt.

https://www.omnishirt.nl/t-shirt-bedrukken.html