NMR Webmarketing
Image default
Bedrijven

3 belangrijke redenen om data te laten vernietigen door professionals

Elk bedrijf zal het wel meemaken dat er apparatuur staat die niet meer gebruikt wordt. Vaak staan deze apparaten in de weg of staan ze op een plek stof te happen. Dit is natuurlijk zonde van de ruimte op kantoor, maar u kunt er vaak ook nog een prijs voor krijgen. Verder kunt u ook de apparaten laten recyclen om milieubewust bezig te zijn. Zo kunt u aan klanten en de buitenwereld laten zien dat u aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doet.

Bij het wegdoen van apparaten wordt er nog wel is vergeten dat er nog mogelijk data op zit. Dit kan gevoelige data zijn die u als bedrijf liever niet op straat ziet liggen. Kies er daarom voor om datadragers te laten vernietigen door een professioneel IT bedrijf. Om u nog wat te overtuigen van deze bewering zijn in deze blog drie argumenten genoemd waarom elk bedrijf hier van gebruik moet maken.

Voorkom datalekken!

Het belangrijkste van het uitbesteden van datavernietiging of dataverwijdering is het feit dat de kans op data lekken zeer klein wordt. De professionele IT bedrijven hebben namelijk bepaalde methodes om de data zo te vernietigen of te verwijderen dat het onmogelijk is om de data opnieuw van het afgedankte apparaat te krijgen. Voor datavernietiging hebben deze bedrijven namelijk bepaalde machines en voor dataverwijdering wordt er bepaald software gebruikt. Nadat de data verdwenen is zult u ook een rapportage krijgen en kunt u laten zien dat u zeer zorgvuldig omgaat met de gevoelige data van het bedrijf.

Het kost weinig tijd en energie

Het uitbesteden van de datavernietiging of dataverwijdering is ideaal om u zelf zoveel mogelijk te ontlasten. Er kan namelijk veel tijd en energie zitten in het zorgvuldig laten verdwijnen van data. Door het uit te besteden bij een professionele partij wordt u ontzorgd. Deze partijen komen namelijk vaak ook de apparatuur ophalen op uw locatie en nemen u mee in het hele proces zonder dat u veel hoeft te doen. Het enige wat u moet doen is van te voren aangeven wat u wilt inleveren, de hoeveelheid en daar zal dan een prijsopgave van worden gemaakt. Eenmaal akkoord zal het proces beginnen en hoeft u alleen maar te wachten op een rapportage en melding dat het proces is afgerond. Ideaal toch?

Milieu verantwoord

Het laten vernietigen van uw datadragers is milieuverantwoord en laat uw bedrijf uitdragen dat u zeer milieubewust bent. Dit komt namelijk omdat bepaalde onderdelen die goed functioneren nog hergebruikt kunnen worden. Dit betekent dat de professionele IT bedrijven ervoor zorgen dat de ingenomen apparatuur van top tot teen wordt onderzocht en alle bruikbare onderdelen worden mogelijk hergebruikt. De overgebleven onderdelen worden gerecycled volgens milieubewuste richtlijnen.

U kunt verschillende datadragers vernietigen. Zo kunt u harde schrijven, disks, USB-sticks en tapes bijvoorbeeld professioneel laten vernietigen. Let hierbij wel op dat veel IT bedrijven een minimaal aantal datadragers vragen om te vernietigen. Vaak kunt u niet één harde schijf laten vernietigen. Dit komt omdat het dan niet rendabel is voor de desbetreffende professional.