NMR Webmarketing
Image default
Hobby en vrije tijd

Kan ik mijn eigen website maken of niet?

Kan ik mijn eigen website maken of niet?

Of je nou zou willen beginnen met bloggen of dat je het doel hebt om je eigen webshop op te richten, een goed werkende website is bij beide van groot belang. Wanneer het bouwen van een website niet helemaal in jouw straatje ligt kan het best een karwei zijn. Voor sommige mensen is dit een leuk project en voor andere vooral een grote bron van frustratie. Er bestaan tegenwoordig verschillende tools die het zo makkelijk mogelijk voor je maken om zelf een website te maken maar deze hebben dan vaak ook wel gelimiteerde opties. Je kan het natuurlijk ook uitbesteden en door een professional laten doen. In dit artikel vertellen we meer over beide opties.

Zelf doen

Wanneer je het graag zelf wilt gaan doen dan is de eerste stap het kiezen van een Content Management Systeem (CMS). De ene is iets ingewikkelder dan de ander. Het populairste systeem is WordPress. Zorg er vervolgens voor dat je wel een eigen domeinnaam hebt, dit is een stuk professioneler dan een site met het WordPress domein in de URL. Je kan natuurlijk een huisstijl kiezen die WordPress je voorstelt, dit is een gemakkelijke manier om de basis van jouw site goed te hebben staan. Je kan hierin natuurlijk alle kleuren en lettertypes aanpassen.

Uitbesteden

Naast het uiterlijk van de website en het feit dat alles werkt voor bezoekers, is het voor jou als ondernemer ook erg bealngrijk dat de achterkant van de website in orde is. Zo moet de achterkant van de website en alle meta’s goed in elkaar zitten om mee te kunnen doen met de concurrentie op het gebied van SEO (Search Engine Optimalization). Het kan veel tijd kosten voor iemand zonder marketing achtergrond om hier alle kennis voor op te doen. Daarom is het dan ook aan te raden om dit uit te besteden. Je kan alleen SEO uitbesteden aan een online marketing bureau, maar je kan ook je complete WordPress website laten maken. Hiermee spaar je een hoop tijd uit die je kan stoppen in ideeën en plannen voor jouw onderneming.