NMR Webmarketing
Image default
Gezondheid

Schimmelnagels zelf behandelen met dieet en beweging

Heb je zweetvoeten dan is de kans groot dat je schimmelnagels krijgt een stuk hoger. Niet alleen zweetvoeten dragen bij aan het risico, maar ook blootstelling aan vochtige omgevingen zoals zwembaden en sauna’s. Om deze reden is de kans dat je schimmelnagels krijgt in de zomer een stuk groter dan in de winter. Laat dat net de tijd zijn dat je lekker met slippers aan over straat wilt kunnen lopen zonder onzeker te zijn over je teennagels. Je kunt schimmelnagels zelf behandelen of nog; beter voorkomen, vanuit thuis.

 

Meer lichaamsbeweging

Je kunt makkelijk schimmelnagels zelf behandelen door regelmatig aan lichaamsbeweging te doen. Dit versnelt namelijk het genezingsproces! Door te sporten komen gaat het bloed sneller pompen, waardoor natuurlijke vitamines vrijkomen en gifstoffen worden weggewerkt. Het is dan wel belangrijk om tijdens het sporten te letten op hygiëne. Het dragen van sokken die vocht kunnen afvoeren is een slimme zet. Schimmelwerende voetpoeder is ook een optie. Na het sporten moet je direct je schoenen uitdoen zodat je voeten kunnen luchten en was natuurlijk met antibacteriële zeep.

 

Schimmelnagels zelf behandelen met voeding

Je huidige eetpatroon zou zomaar de schimmelnagels kunnen voeden, waardoor ze juist groeien. Er zijn verschillende dieetveranderingen die je kunt toepassen om de schimmel tegen te gaan, namelijk:

–          Minder suiker eten

–          Geen alcohol drinken

–          Beperk de hoeveelheden koolhydraten

–          Kook met kokosolie

–          Vermeng gember en knoflook in gerechten

–          Neem dagelijks probioticum supplementen

 

https://kalknagelbehandelen.nl/schimmelnagel-behandelen/