NMR Webmarketing
Image default
Bedrijven

Waar moet je aan denken als je een webshop begint?

Als je net een webshop bent begonnen heb je een hoop aan je hoofd. Je moet aan veel denken en moet veel regelen. In dit artikel lees je over drie dingen die ontzettend belangrijk zijn voor het succes van je webshop.

Lay-out

Iets waar je absoluut in moet investeren is een mooie lay-out. Als mensen je webshop bekijken zien ze in eersten instantie hoe alles er uit ziet. Mensen beginnen niet direct met lezen, en bekijken de foto’s, kleuren en het lettertype. Wanneer dit niet in orde is zullen mensen snel je webshop weer verlaten en geen aankoop doen. Hoe raar het ook klinkt, er is een grotere kans dat mensen iets bij je kopen als de website er mooi uit ziet en al je teksten onzin zijn, dan als je teksten tip top in orde zijn maar het design van je webshop lelijk is.

Klantenservice

Iets wat erg belangrijk is voor een succesvolle webshop is een goede klantenservice. Hier moet je dus absoluut niet in vergeten te investeren. Een goede klantenservice voorkomt namelijk slechte reviews. Een voorbeeldje: Snel een klant heeft na een week nog steeds zijn of haar bestelling niet binnen. Deze zou al vijf dagen geleden binnengekomen moeten zijn. Wanneer de klant contact op neemt met de klantenservice en deze de klant vriendelijk te woord staat en excuses aanbiedt, een kortingscode geeft, enzovoort. Dan is de klant minder ontevreden en is de kans dat de klant een slechte review achterlaat klein. Is de klantenservice echter niet goed in orde en de klant krijgt geen reactie, of een onvriendelijke reactie, is de kans op een slechte review aanzienlijk groter.

Marketing

Marketing is een van de belangrijkste zaken die je webshop succesvol maken. Met marketing krijg je namelijk je klanten, en hoe meer klanten, hoe meer winst. Op de website onlinemarketing.nl vind je de beste online marketingbureaus nederland. Hier kun je deze vergelijken en bekijken zodat jij het perfecte marketingbureau in kunt zetten voor jouw webshop. Ook is het handig om een display advertising bureau in te zetten.  Met display advertising worden op webshops in de reclame banners reclames getoond van jouw webshop. De advertenties over jouw webshop komen alleen op soortgelijke webshops voor. Zo zien alleen mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw producten de advertenties van jouw webshop. Dit is een goede manier om gericht te adverteren.

 

 

Advertentie: Adbull B.V. – Linkbuilding diensten?