NMR Webmarketing
Image default
Marketing

De rol van gedrukte advertenties in het digitale tijdperk

Drukwerk reclame heeft de toekomst. Printreclame behoort tot het verleden.

Deze uitspraak klinkt misschien als een cliché, maar helemaal verkeerd is het niet. Digitale reclame zit al jaren in de lift en het lijkt erop dat print zijn plaats in de markt aan het verliezen is.

Dit betekent echter niet dat print helemaal vergeten moet worden. Printreclame heeft nog steeds zijn plaats in de wereld van vandaag en zal deze plaats waarschijnlijk ook de komende jaren behouden.

In dit gedeelte gaan we onderzoeken welke rol gedrukte advertenties spelen in de huidige samenleving en hoe het kan worden gebruikt als marketingtool voor bedrijven die hun concurrentie voor willen blijven.

Waarom is print zo belangrijk in het digitale tijdperk?

Print is nog steeds belangrijk in het digitale tijdperk. Er zijn veel mensen die nog steeds de voorkeur geven aan het lezen van traditionele gedrukte media. Dit komt omdat ze het offline willen lezen, het is makkelijker voor ze om de pagina’s om te slaan en ze hebben geen internetverbinding.

We zien ook dat er veel mensen zijn die print gebruiken als een manier om hun gedachten en ideeën te ordenen. Ze gebruiken het ook als een manier om aantekeningen te maken terwijl ze iets lezen of kijken op hun laptop of telefoon.

De groei van digitale reclame en de impact ervan op print

Digitale reclame groeit in een snel tempo en overtreft print in termen van totale inkomsten. Deze trend is niet alleen beperkt tot de Verenigde Staten, maar komt ook voor in andere landen.

Een van de belangrijkste redenen voor de groei van digitale advertenties is de hoge mate van betrokkenheid die het biedt. Consumenten kunnen communiceren met digitale advertenties op hun smartphones en tablets, in tegenstelling tot gedrukte advertenties die alleen zichtbaar zijn op een computerscherm.

De groei in digitale advertenties heeft ook geleid tot een toename van de vraag naar geschoolde werknemers die deze advertenties kunnen maken. Als zodanig is er een afname van de vraag naar mensen die werken met traditionele media zoals tv- en gedrukte advertenties.

Digitale reclame zit al een tijdje in de lift en vervangt langzaam gedrukte reclame. Digitale reclame wordt steeds populairder vanwege de lagere kosten en het hogere rendement op de investering.

Printreclame doet het de laatste jaren niet goed omdat het niet dezelfde voordelen heeft als digitaal adverteren. Gedrukte advertenties zijn minder gericht en duurder om te produceren dan digitale advertenties.

https://www.bostma.nl/