NMR Webmarketing
Image default
Electronica en Computers

Hoe een presentatiescherm bijdraagt aan hybride werken

Hybride werken is een term die je sinds het thuiswerken steeds meer voorbij hoort komen. Maar wat is hybride werken en belangrijker nog hoe richt je een kantoorruimte in voor hybride werken en vergaderen? En welke rol spelen presentatieschermen en de juiste software hierbij? Je leest het in dit artikel.

 

Wat is hybride werken?

Sinds COVID-19 zijn we met zijn allen meer gaan thuiswerken. Dit is het moment dat hybride werken een opmars maakte. Wanneer je hybride werkt, dan werk je een gedeelte thuis en een gedeelte op kantoor. Zo hebben mensen de positieve effecten van thuiswerken ervaren waarbij uit meerdere onderzoeken is gebleken dat het de voorkeur heeft om 1 á 2 thuiswerkdagen in de week te houden. Dit zorgt voor een betere werk, privé balans. Toch willen we nog een paar dagen in de week naar kantoor. Het zien van de collega’s, het beter kunnen uitvoeren van bepaalde werkzaamheden op kantoor en de behoefte om in een andere omgeving te zijn, worden aangegeven als de belangrijkste redenen.

 

Wat betekent dit voor een bedrijf?

Je kunt je vast indenken dat dit ook wat vraagt van een organisatie. Zo moet er nagedacht worden over de werkplekken, maar ook over de vergaderruimten. Bij veel bedrijven leeft er een vergadercultuur. Het thuiswerken heeft ervoor gezorgt dat we massaal online zijn gaan vergaderen. Nu we hybride werken zul je merken dat het lastig is om een vergadering te plannen wanneer iedereen fysiek op kantoor aanwezig is. Een presentatiescherm, voorzien van alle gemakken, biedt hiervoor de oplossing. Een vergaderscherm is namelijk niet alleen handig voor het maken van notities of het laten zien van een presentatie. Het scherm maakt hybride vergaderen mogelijk. Zo hoeft een klant niet ver te reizen voor een bespreking en kan je collega gewoon zijn of haar thuiswerkdag aan blijven houden. 

 

Focus ruimte of thuiswerkplek

Nog een belangrijke reden waarom hybride werk zo populair is, is het werken in focus en rust. Niet iedereen kan optimaal werken in een kantoortuin. Zo is er vaak veel geroezemoes, wordt er vaak getelefoneerd en heb je met regelmaat iemand aan je bureau staan. Zeker als je een één op één meeting wilt houden is een kantoortuin niet de meest ideale plek. Bedrijven kiezen er daarom steeds meer voor om kleine ruimtes in te richten. Hier kunnen collega’s zich afzonderen. In principe zou je een thuiswerkplek ook als een focus ruimte kunnen zien. Maar hoe optimaal kun je in deze ruimte werken? Het is in de basis belangrijk dat je een goede camera, speakers en microfoon hebt zodat je in een vergadering goed zichtbaar bent en mensen je goed kunnen verstaan. Maar heb je ook al nagedacht over een display in de vorm van een presentatiescherm voor aan je muur? Dit kun je inrichten in combinatie met een videobar zodat je met slechts één kabel verbonden bent. Door de focus ruimte (op kantoor of thuis) te voorzien van hardware ben je niet langer afhankelijk van de kwaliteit van de laptop waarmee je belt. Dit zorgt voor een betere vergader kwaliteit.

 

4 Tips voor hybride werken 

  1. In de basis moet je kiezen voor de juiste online communicatietools. Denk hierbij aan Zoom, Microsoft Teams en Google Hangouts. 

  2. Het werkt makkelijker en sneller om bestanden altijd en overal beschikbaar te maken. Je stelt je bestanden beschikbaar via Drive of Dropbox.

  3. Zorg voor een goede voorbereiding van de meeting met een agenda die je deelt met alle betrokkenen. 

  4. Zorg dat je thuis en op kantoor gefocust kan werken en dat je beschikt over een werkend presentatiescherm en software die zorgt voor een goede verbinding.

 

https://ctouch.eu/nl/presentatieschermen