NMR Webmarketing
Image default
Woning en Tuin

Nummertje zoeken

Geloof het maar wanneer ik zeg dat je als pakketbezorger regelmatig met de handen in het haar staat. Elke wijk zit anders in elkaar, het verkeer om je heen heeft geen boodschap aan jouw krappe schema en soms lijkt het alsof mensen een pakket bezorgd willen hebben op een adres waar zelfs Google Maps nog nooit van gehoord heeft. En als kers op de taart heeft het grootste deel van precies jouw wijk natuurlijk geen huisnummer en sta je soms een uur te zoeken naar een adres. Succes!

”Gewoon, lekker duidelijk”
Wanneer je met lekker weer gaat nadenken over zaken die rondom het huis moeten gebeuren, komt het zelden voor dat mensen eens lekker gaan shoppen voor een nieuw huisnummer, behalve wanneer het huis nieuw gebouwd is. Als ik ’s ochtend met de hond ga wandelen kom ik door een straat waar ongeveer vijf van deze huizen staan en zwaai ik altijd vriendelijk naar de meneer van nummertje 67. Hoe ik dit weet? De beste man heeft met een grootte van een meter het nummer ’67’ naast zijn garagedeur hangen. Geen grap, dat nummer kan je niet missen. Toen ik op een ochtend aan hem vroeg waarom die zo’n groot huisnummer had, was zijn reactie: ”Gewoon, lekker duidelijk.”

Hij mist vast nooit een pakketje
Dat niet alleen, ook de post is bij meneer altijd keurig op tijd. Wat ik heb geleerd van mijn collega’s in mijn periode als pakketbezorger is dat je er het beste van uit kan gaan dat de bezorger het zo makkelijk mogelijk voor zichzelf wil maken. Dit betekent niet altijd zomaar pakketten ongewenst over de schutting gooien, maar ook burenleveringen, niet thuis-berichten achterlaten als het ze te lang duurt voor je bij de deur bent, en een pakket als ‘adres bestaat niet’ af-scannen als het huisnummer moeilijk te vinden of bereiken is.

Heel oneerlijk
Het voelt niet bepaald fijn om een hele dag thuis te zitten voor een bezorger die niet op komt dagen. Maar hoe oneerlijk het ook klinkt; wanneer jij de bezorger een klein stukje tegemoet komt, wil hij graag bij jou pakketten bezorgen. Het scheelt zo’n bezorger voor de volgende dag weer een extra adres, en geloof me, daar zijn ze blij mee. Daarnaast zitten die jongens elke dag, de hele dag, alleen in een hokje op wielen. Als jij diegene bent met een duidelijk zichtbaar huisnummer, een goed werkende deurbel en een vriendelijke glimlach waardoor die bezorger zich gezien en gehoord voelt, hoef je echt niet bang te zijn dat die de volgende keer weer doorrijdt.

Eigen ervaring, maar toch
Natuurlijk zijn er ook bezorgers die alle lof verdienen en zich helemaal kapot werken. Zelf nam ik het werk heel serieus en zelfs dan heb je adressen waar je graag komt. Er is een strak schema en soms ontkom je er niet aan dat je een adres niet kan vinden, en daarin doet een duidelijk huisnummer een hoop!