NMR Webmarketing
Image default
Woning en Tuin

U moet dit weten voordat u een PVC-vloer koopt

De vloer is een van de belangrijkste onderdelen bij het bouwen van een huis. Er worden verschillende manieren gedaan om de uitstraling van uw woningvloer mooier en aantrekkelijker te maken, waaronder het gebruik van een PVC-vloer. In vergelijking met andere soorten vloeren is een PVC-vloer goedkoper en makkelijker zelf aan te brengen zonder hulp van een klusjesman. In termen van duurzaamheid en sterkte zijn keramische en betonnen vloeren inderdaad superieur, hoewel keramische en betonnen vloeren duurder zijn, zowel qua materialen als qua installatieproces. Terwijl houten vloeren qua schoonheid en comfort nog steeds beter zijn, zijn houten vloeren momenteel duur en moeilijk te onderhouden en sneller broos. Daarom is de oplossing om een ​​mooie, duurzame en goedkope vloer te krijgen het gebruik van een PVC-vloer.

 

PVC-vloermateriaal

Het materiaal voor het maken van PVC-vloeren is natuurlijk PVC of Polyvinylchloride, maar het verschil is de slijtvaste coating die PVC-vloeren duurzamer, sterker en kwalitatief hoogwaardig maakt. Dit heeft ook invloed op het prijsverschil tussen verschillende merken op de markt. Voordat u besluit een PVC-vloer te kopen, moet u dit eerst weten, zodat u een kwalitatieve PVC-vloer kunt kiezen, maar toch volgens uw wensen en binnen het bereik van uw budget. PVC-vloeren hebben verschillende lagen waaronder een UV-laag, een slijtlaag en een beschermingslaag. Hoogwaardige PVC-vloeren hebben als voordelen dat ze brandwerend, waterdicht, antislip, antibacterieel en gladder zijn bij het betreden.

 

De soorten PVC-vloeren kennen

Een ander ding dat u ook moet weten voordat u een PVC-vloer koopt, zijn de soorten PVC-vloeren. Er zijn verschillende soorten PVC-vloeren, waaronder de vinyltegelvloer. Het is een type PVC-vloer die is gemaakt om te lijken op een keramische vloer, zowel qua formaat als patroon. Ten tweede is er de vinylrol. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze vloer de vorm van een rol die eruitziet als een tapijt. Ten derde is er de vinylplank, een vloer in de vorm van een rechthoekig blad met een motief dat erg lijkt op natuurlijk hout en een natuurlijke indruk geeft. Ten slotte is er de vinylklik, een PVC-vloer waarvan de installatie niet is verlijmd maar met een vergrendelingssysteem aan elke rand. Nadat u de verschillende soorten PVC-vloeren kent, kunt u nu gemakkelijker bepalen welke optie het beste bij uw behoeften past.