NMR Webmarketing
Image default
Woning en Tuin

De vele voordelen van plexiglas

Plexiglas is populair. En dat is niet gek. Het heeft veel positieve eigenschappen die veel mensen aanspreken. Het is licht, betaalbaar, makkelijk te bewerken en daarnaast toepasbaar op diverse situaties. Plexiglas, ook wel PMMA genoemd, heeft dezelfde eigenschappen als gewoon glas, maar daarnaast dus ook vele voordelen. Daarnaast is online plexiglas bestellen heel simpel en heb je het snel in huis.  

 

Nadelen van gewoon glas

Glas is natuurlijk erg mooi. Je kunt prachtige dingen maken van glas, maar het heeft ook beperkingen. Zo is het zwaar, niet heel makkelijk verkrijgbaar en lastig te bewerken. Het is een kostbaar product en het is niet voor elk budget vriendelijk. Plexiglas daarentegen heeft dezelfde positieve eigenschappen van glas, en meer.

 

De verschillende toepassingen van plexiglas

Plexiglas kun je gebruiken voor allerlei doeleinden omdat het veel bewerkingsmogelijkheden heeft. Je kunt het bijvoorbeeld in de juiste vorm frezen of zagen. Dit kun je laten doen, maar zelf een vorm zagen is ook heel goed mogelijk. Plexiglas kan ook verhit worden met een hitte draad of een oven. Wanneer plexiglas warm is kun je het namelijk buigen zonder dat het breekt. Bij afkoeling blijft het in de gewenste vorm staan. Ook kun je er in boren zonder dat het versplintert of breekt. En wanneer het toch breekt heb je niet direct de kans om gewond te raken, wat bij glas wel het geval kan zijn.

 

Licht

Voorzetramen worden vaak van plexiglas gemaakt. Niet gek, want het is een stuk lichter dan glas. Ook windschermen, aquaria en overkappingen hebben vaak plexiglas als basis. Plexiglas kun je kopen in verschillende kleuren en diktes en is daardoor toepasbaar op vele situaties.

 

Bestand tegen UV straling

Naast dat het veilig, licht en betaalbaar is, is plexiglas ook nog eens bestand tegen UV straling en hecht vuil moeilijk aan dit materiaal. Dit is ook de reden dat je het in koelkasten ziet. Het is gemakkelijk schoon te houden. Wel goed opletten dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt, want het is wel gevoelig voor krassen.

 

Uitgebreid assortiment en advies

Plexiglas is het antwoord op glas. Het is makkelijk online te bestellen, in verschillende dikten en uitvoeringen. Heb je wat advies nodig? Op de website van van Viegen helpen ze je graag verder. Hier vind je een uitgebreid assortiment plexiglas, eenvoudig te bestellen. Wil je het liever op maat laten maken? Ook geen enkel probleem.