NMR Webmarketing
Image default
Eten en drinken

Vis in blik: sardines

Sardines (Clupea sardina) zien er uit als kleine staalgrijze vissen. Ze behoren tot de familie van de haringachtigen. Vette vis dus. En daarmee meteen ook vet gezond. Een sardine steekt met vlag en wimpel boven andere vissoorten uit als het gaat om het percentage calcium dat ze u leveren. Maar ook gezonde stoffen zoals de vitamines B12 en D vindt u in hoge mate terug in een ingeblikt sardientje.

Bevat vis in blik veel zout?

Het toevoegen van zout is nodig bij het productieproces van vis in blik. Wilt u een goed visje? Dan moet er zout wat bij. Ook de Deepblue sardines bevatten daarom zout. Maar als u de sardines eerst even weekt in water of melk haalt u een groot deel van het zoutgehalte weer weg. Zo houdt u alleen de gezonde en nog altijd smakelijke vis over.

Vis in blik, vaste prik in de Franse keuken

Vis in blik eten bij de dagelijkse maaltijden is in Nederland zeldzaam. Heel jammer en eigenlijk ook vreemd. Het voedingscentrum raadt vette vis aan. Minimaal 1x per week, maar liefst vaker. En we kijken tenslotte toch ook vaak met enige jaloezie naar de Franse keuken?

Een Fransman weet echt wel wat lekker eten is. En gezond is het blijkbaar ook. De Fransen doen het hartstikke goed op wereldranglijsten van gezonde harten en bloedvaten. Danken ze dat aan de grote hoeveelheden sardientjes en vis uit blik? Wie zal het zeggen. Ze eten er in elk geval heel erg veel van. En dan ook rustig zonder dat de sardientjes ingelegd zijn in de tomatensaus. De pure smaak van de vis zelf, daar draait het ook bij vis in blik om.

Vis uit blik is net zo gezond als verse vis

Wat doen die Fransen dan zoal met sardientjes uit een blikje? Opeten natuurlijk. Er zijn mogelijkheden genoeg. Doe ze door salades, door de groenten of maak er een vispasteitjes van. Waar je een sardine ook indoet, het visje is een perfecte zilte smaakmaker.

Is het eten van vissen in blik net zo gezond als het eten van verse vis? Ja. Het maakt qua voedingswaarde vrijwel niets uit. Of u nu een verse vis haalt op de markt of een blikje met sardines opentrekt, u bent per definitie goed bezig. Zowel op culinair als gebied als op het gebied van uw gezondheid.

https://deepblue.nu/

Gerelateerde artikelen

Kwaliteitsvlees bestellen van een online slager in Zeeuws-Vlaanderen

Dit restaurant in Den Bosch aan de Korte Putstraat heeft voor iedereen een heerlijke maaltijd

Met deze simpele bladerdeeg recepten verwen jij jouw gasten