Laden...

Vis in blik: sardines

Sardines (Clupea sardina) zien er uit als kleine staalgrijze vissen. Ze behoren tot de familie van de haringachtigen. Vette vis dus. En daarmee meteen ook vet gezond. Een sardine steekt met vlag en wimpel boven andere vissoorten uit als het gaat om het percentage calcium dat ze u leveren. Maar ook gezonde stoffen zoals de vitamines B12 en D vindt u in hoge mate terug in een ingeblikt sardientje.

Bevat vis in blik veel zout?

Het toevoegen van zout is nodig bij het productieproces van vis in blik. Wilt u een goed visje? Dan moet er zout wat bij. Ook de Deepblue sardines bevatten daarom zout. Maar als u de sardines eerst even weekt in water of melk haalt u een groot deel van het zoutgehalte weer weg. Zo houdt u alleen de gezonde en nog altijd smakelijke vis over.

Vis in blik, vaste prik in de Franse keuken

Vis in blik eten bij de dagelijkse maaltijden is in Nederland zeldzaam. Heel jammer en eigenlijk ook vreemd. Het voedingscentrum raadt vette vis aan. Minimaal 1x per week, maar liefst vaker. En we kijken tenslotte toch ook vaak met enige jaloezie naar de Franse keuken?

Een Fransman weet echt wel wat lekker eten is. En gezond is het blijkbaar ook. De Fransen doen het hartstikke goed op wereldranglijsten van gezonde harten en bloedvaten. Danken ze dat aan de grote hoeveelheden sardientjes en vis uit blik? Wie zal het zeggen. Ze eten er in elk geval heel erg veel van. En dan ook rustig zonder dat de sardientjes ingelegd zijn in de tomatensaus. De pure smaak van de vis zelf, daar draait het ook bij vis in blik om.

Vis uit blik is net zo gezond als verse vis

Wat doen die Fransen dan zoal met sardientjes uit een blikje? Opeten natuurlijk. Er zijn mogelijkheden genoeg. Doe ze door salades, door de groenten of maak er een vispasteitjes van. Waar je een sardine ook indoet, het visje is een perfecte zilte smaakmaker.

Is het eten van vissen in blik net zo gezond als het eten van verse vis? Ja. Het maakt qua voedingswaarde vrijwel niets uit. Of u nu een verse vis haalt op de markt of een blikje met sardines opentrekt, u bent per definitie goed bezig. Zowel op culinair als gebied als op het gebied van uw gezondheid.

https://deepblue.nu/

Tags:

Gerelateerde onderwerpen die u wellicht interesseren

Wanneer u een speciale gelegenheid viert, wilt u natuurlijk dat alles perfect verloopt. Of het nu gaat om een intieme familiebijeenkomst, een groots verjaardagsfeest of

De zomer is in aantocht en dat betekent dat het weer tijd is om te genieten van lekker eten en gezelligheid in de buitenlucht. En

Wat doet een cateraar allemaal? Een cateraar is een bedrijf of persoon die professioneel eten en drinken verzorgt voor een groep mensen, bijvoorbeeld op een

Je maaltijdbox samenstellen in 3 stappen Tegenwoordig bestellen we alles online en laten we het vaak al de volgende dag thuis bezorgen. Waarom zouden we

In een wereld waar we altijd verbonden en onderweg zijn, is het geen verrassing dat bezorgdiensten steeds populairder worden. En een van de handigste (en

Voor veel Nederlanders is kaas zonder twijfel het meest geliefde broodbeleg. Nederlanders worden dan ook niet voor niets vaak “kaaskoppen” genoemd. Bij ons wordt kaas

Bent u helemaal dol op snoep? Loopt u nooit een dropwinkel voorbij zonder dat u een zak drop aanschaft? Als u helemaal dol bent op

Wanneer jij en je collega’s de hele week op kantoor hebben gewerkt, dan is het iedere week weer een feestje om er naar uit te

Heb je iets te vieren, zoals een verjaardag, promotie of jubileum? Dan doe je dit natuurlijk graag met een heerlijk stukje taart. Als je op

Houdt u van een lekker stuk vlees? Dan wilt u natuurlijk het lekkerste stuk in huis halen. Een poelier is een slager die gevogelte, wild

Wanneer u gasten over de vloer krijgt is het wel zo leuk om hen dan te verassen met diverse hapjes en een drankje. Nu denkt

Losse thee kopen steeds meer mensen. Dit is helemaal niet zo gek, want losse thee heeft meer smaak en is ook lekkerder dan thee uit

Boodschappen bestellen is heel erg handig. Het komt vooral van pas als je niet naar de winkel toe kunt. Dit kan een vervelende situatie zijn.

Houdt u wel van een heerlijk stuk vlees van een ambachtelijke slager, maar heeft u niet altijd tijd om langs de slager te gaan? Dan

Wanneer je in ’s-Hertogenbosch bent en lekker wilt lunchen of dineren, moet je zeker eens langsgaan bij Breton. Dit restaurant is gevestigd aan de Korte

Organiseert u binnenkort een bedrijfsevenement? Of geeft u een groter privéfeest, zoals een verjaardag, bruiloft of iets anders? Dan kan een cateraar goed van pas