NMR Webmarketing
Image default
Groothandel

Wanneer kan ik vuurwerk bestellen in de buurt van Krimpen aan den IJssel?

Consumentenvuurwerk is vuurwerk dat op 29, 30 en 31 december in Nederland wordt verkocht en gekocht. Dit vuurwerk kun je in veel plaatsen bestellen, zo ook nabij Krimpen aan den IJssel bij Grootvuurwerk. Valt één van de verkoopdagen op een zondag? Dan wordt het vuurwerk al vanaf 28 december verkocht. Zondag verloopt dan als verkoopdag, omdat het niet toegestaan is om op een zondag vuurwerk te verkopen. Ga jij vuurwerk bestellen in de omgeving van Rotterdam? Lees je dan van tevoren even in over wat er wel en niet mag.

Wat mag wel en wat mag niet als je vuurwerk gaat bestellen nabij Krimpen aan den IJssel

Je mag niet meer dan 25 kilo vuurwerk kopen bij erkende vuurwerkverkooppunten, zoals Grootvuurwerk uit Capelle aan den IJssel. Je mag alleen vuurwerk afsteken op Oudejaarsdag vanaf 18.00 uur ’s avonds tot 1 januari 02.00 uur in de nacht. Om vuurwerk te bestellen in de omgeving van Rotterdam moet je zestien jaar of ouder zijn.

Verschillende soorten vuurwerk

Consumentenvuurwerk wordt verdeeld in siervuurwerk en knalvuurwerk. Beide soorten vuurwerk kun je ook in de omgeving van Rotterdam bestellen. Siervuurwerk komt in de vorm van fonteinen, grondbloemen, sterretjes en cakeboxen. Siervuurwerk kun je de lucht in schieten om daar een mooie lichtshow te geven, of op de grond af laten gaan om daar een kleurrijk boeket te laten zien. Het knalvuurwerk verschilt van zware knallen, tot rotjes en gillende keukenmeiden. Veel mensen vinden het leuk om een lange knaller aan vuurwerk af te steken, dit geeft een gelijksoortig geluid als een machinegeweer.

Vuurwerk bestellen nabij Rotterdam voor oud en nieuw

In Nederland is het traditie dat consumenten tijdens oud en nieuw de straat op gaan om vuurwerk af te steken. Vuurwerk dat door particulieren mag worden gebruikt wordt onderverdeeld in categorie 1 en 2, dit is vuurwerk dat veilig wordt geacht door de overheid. Vuurwerk dat enkel door professionals mag worden ingezet valt onder de categorieën 3 en 4.