NMR Webmarketing
Image default
Woning en Tuin

Belgisch hardsteen is een natuursteen met karakter

Het is geen geheim dat natuursteen zoals Belgisch hardsteen een bijzonder uiterlijk heeft. Voor mensen die van strak, egaal en glad houden, is natuursteen niet altijd de beste keuze. Het laat immers de natuurlijke kant van het materiaal goed zien en daardoor is geen enkele tegel hetzelfde en komt u oneffenheden en kleurverschillen regelmatig tegen. Om deze reden is natuursteen ook een materiaal met karakter. Aan de ene kant is het sterk en krachtig en aan de andere kant is het ook levendig en subtiel. Belgisch hardsteen, ook wel arduin of kolenkalk genoemd, is een natuursteen dat in de Ardennen gedolven wordt en dat dus ook veel in deze regio wordt toegepast. Het is een materiaal met een bijzonder karakter.

Het prachtige karakter van Belgisch hardsteen

Arduin staat onder de natuursteensoorten bekend als een bijzonder veelzijdig materiaal. Het is een kalksteen, wat betekent dat het bestaat uit dieren- en plantenresten die miljoenen jaren geleden in de grond terecht zijn gekomen. Deze zijn samengedrukt en veranderd in de steensoort die we vandaag de dag delven in groeves. Het hardsteen uit de Ardennen bevat een bijzonder hoog gehalte aan organische materialen, waardoor het een karakteristieke blauw/grijze kleur krijgt en u vaak fossielen aantreft van dieren en planten die miljoenen jaren geleden leefden. Dit maakt arduin een van de meest unieke en karakteristieke natuurstenen op de huidige markt.

Maak de keuze voor een veelzijdige natuursteen

Het is niet vreemd dat Belgisch hardsteen in de regio erg veel wordt gebruikt, bijvoorbeeld door Steenhouwerij Breti. Dat komt niet alleen doordat het uniek is en uitstraling heeft, maar ook omdat het voor een verscheidenheid aan toepassingen geschikt is. Zo kan het in elke kamer in huis gebruikt worden, inclusief de vochtige ruimtes zoals keuken en badkamer, maar is het ook buitengewoon geschikt voor gebruik buiten. Daarnaast is het duurzaam, sterk en 100 procent natuurlijk. Of u nu op zoek bent naar een tafelblad of een badkuip of u heeft nieuwe dakpannen nodig of u wilt uw vijver omranden, Belgisch natuursteen is de steensoort bij uitstek.

https://breti.nl/