NMR Webmarketing
Image default
Bedrijven

Een ladder of een steiger, wat is de beste keuze?

 

Ben je aan het verbouwen, restaureren of ga je verven in je woning? En twijfel je of je een ladder of een steiger gaat gebruiken? In dit artikel zijn alle voordelen van het gebruik een steiger op een rijtje gezet zodat je een helder overzicht hebt van een steiger. 

De voordelen van het gebruik van steigers

Het werken met een steiger lost veel problemen op. Je kunt gemakkelijk veilig werken op hoogtes en je hebt een bredere werkruimte dus je kunt nog iets naar links en naar rechts lopen, ook bestaan er sommige steigers waar je met meerdere personen op kunt. 

Voor verschillende werksectoren zijn steigers onmisbaar. Je kunt bijvoorbeeld denken aan schilders, aannemers, schoonmakers, stukadoors en bouwvakkers. Een goed kwalitatieve steiger is van groot belang bij deze werkzaamheden. 

Alle voordelen op een rijtje:

  • Een steiger garandeert veiligheid op hoogte 

De grootste voordeel van een steiger is dat het veiligheid biedt op hoogte. Je kan gemakkelijk in de hoogte werken. Met professionele steigers kun je tot wel 14 meter te werk gaan. 

  • Steigers zijn voordelig

Een steiger kopen is een investering. De aankoop klinkt misschien als een groot bedrag, maar op den duur is het een enorme investering. Als je zelf een klus wilt verrichten dan is het niet verstandig om een steiger te kopen, dan is het verstandiger om een steiger te huren. Het is ook een idee om met de hele buurt een steiger te kopen, iedereen kan het dan gebruiken wanneer deze klusjes gaat doen. Dit zal een hoop kosten besparen. 

  • Steigers hebben meerdere functies

Steigers zijn multifunctioneel. Je kunt bijvoorbeeld op een steiger werken, maar ook al je werkspullen kun je hierop kwijt. Een steiger is daarom beter als je het vergelijkt met een ladder. Ook kun je een rolsteiger bijvoorbeeld erg gemakkelijk verplaatsen, verhogen, verlagen, versmallen, verbreden.