NMR Webmarketing
Image default
Woning en Tuin

Marters in je leefomgeving

Je ziet ze steeds vaker in Nederland en dan voornamelijk in het Noorden en Oosten van het land; de marter. Deze beestjes zien er lief uit maar kunnen in tegenstelling tot hun grootte veel schade aanrichten voor jouw leefomgeving. Marters zijn ook een beschermd diersoort dus je moet ook voorzichtig zijn hoe je dit gaat aanpakken.

Woningschade

Je wilt absoluut niet dat een marter van jouw woning zijn woning maakt. Marters kunnen heel veel schade aanrichten aan je woning. In sommige gevallen kan dit wel tienduizenden euro’s kosten om de schade te herstellen. Ze bijten bijvoorbeeld aan je isolering en maken veel kapot. Marters zorgen buiten de schade ook voor veel stank- en geluidsoverlast. Marters zijn nachtdieren waardoor ze het meest actief zijn wanneer jij slaapt. Door het rennen en krassen tegen de muren kan dit voor veel overlast zorgen. Verder hebben marters altijd een plekje waar ze hun behoeftes doen. Dit kan zorgen voor stankoverlast. Als de marter zijn wc kiest boven jouw slaapkamer dan zorgt dat voor veel stank wanneer je gaat slapen. Afkomen van een marter is heel moeilijk. Marters zorgen er namelijk voor dat ze altijd de weg terug vinden naar jou woning. Veel mensen kiezen daarom in extreme gevallen voor verhuizen. In de regio Venlo ga je het beste opzoek naar een Makelaar in Venlo voor de mogelijkheden.

Schade aan je auto

De meest voorkomende schade die marters aanrichten is schade aan je auto. Marters vinden het leuk om in kabels te bijten. Dit zorgt voor veel schade aan je auto. Een marter zoekt namelijk in de kou altijd naar een warm plekje en onder de motorkap kan het lekker warm zijn. Wanneer een marter zich genesteld heeft dan zal hij aan je kabels gaan knabbelen. Je auto in een garage zetten kan een oplossing zijn maar dit is niet altijd mogelijk. Je kunt daarom ook een elektrische afscherming kopen voor je auto. Wanneer de marter je auto probeert binnen te komen

https://www.eugeneschreinemachers.nl/